Valemängu trahv kasvab kümme korda

18. juuli 2014, 13:08

Konkurentsialaste väärtegude eest saab alates 2015. aastast määrata senisest suuremaid rahatrahve.

Rahaliste karistustega seonduvalt tõuseb alates tuleva aasta 1. jaanuarist konkurentsialaste väärtegude eest kohaldatava rahatrahvi ülemmäär. Praegu on konkurentsialaste väärtegude eest juriidilisele isikule kohaldatav maksimaalne rahatrahv 32 000 eurot. Seadusemuudatusega tõstetakse seda piirmäära 400 000 euroni ehk üle 10 korra.

Füüsilistele isikutele konkurentsialase väärteo eest kohaldatava rahatrahvi ülemmäär ei muutu. See on endiselt kuni 300 trahviühikut ehk hetkeseisuga kuni 1200 eurot.

Eestis jagunevad konkurentsialased rikkumised kuritegudeks ja väärtegudeks. Karistusseadustikus on kuritegudena kvalifitseeritavaid konkurentsiõiguse rikkumisi neli. Karistusõiguse revisjoni käigus on otsustatud alles jätta ainult üks – alates 1. jaanuarist 2015 on konkurentsialastest rikkumistest kuriteona karistatav ainult konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimine. Ülejäänud rikkumised jäävad väärtegudeks, mille puhul on rahalise karistuse ülemmäär oluliselt madalam ning vanglakaristus ei ole võimalik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2014, 09:54
Otsi:

Ava täpsem otsing