Madala taseme tõttu peatati tudengite vastuvõtt viide Moskva kõrgkooli

18. juuli 2014, 10:40

Venemaa haridusjärelevalve keelas esmakursuslaste vastuvõtu viide Moskva linna ja oblasti kõrgkooli, teatas ameti pressiteenistus.

Sel aastal ei tohi madala õppetaseme tõttu esmakursuslasi vastu võtta Moskva kõrgem majanduskool - rahandusinstituut; Moe-, disaini- ja tehnoloogiainstituut; Praktilise orientalistika instituut; Juhtimis-, majandus-, õigus- ja kunstiinstituut ning Uus humanitaarinstituut. Keelatud on ka esmakursuslaste vastuvõtt nende kõrgkoolide fililaalidesse.

Amet on juba varem tudengite vastuvõtu keelanud 12 Venemaa kõrgkoolil: Kaasaegne humanitaarakadeemia; Ettevõtluse kõrgem kool; Rahvusvaheliste majandussuhete instituut; Sotsiaalteaduste instituut; Juhtimise ja informaatikainstituut; Rahvusvaheline taastusmeditsiini ülikool; Moskva maksuinstituut; Majanduse-õiguse instituut; Võõrkeelteinstituut; Mammadibir ar-Rotši nimeline teoloogia- ja rahvusvaheliste suhete instituut; Finants- ja õigusinstituut ning Moskva ettevõtlus- ja õigusinstituut.

Venemaa haridus- ja teadusministeerium on tasemele mittevastava õppekava tõttu keelanud vastuvõtu ka 220 rahvusvahelise kõrgkooli filiaalis, sest sealne õpetamise tase ei vastanud ametnike hinnangul kõrghariduse standardite minimaalsetelegi nõuetele.

Venemaa kõrgkoolides lõpeb dokumentide vastuvõtt 25. juulil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. July 2014, 10:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing