Nõudlus Volvo veokite järele langes

Mait Kraun 18. juuli 2014, 10:58

Autotootja Volvo veoautosid tootev allüksus teatas täna teise kvartali tulemused. Kasumikasv oli oodatust väiksem, kuna nõudlus peamisel sihtturul Euroopas pole ootuspäraselt kasvanud.

Ettevõtte sõnul on aga ka häid uudiseid – plaanides muuta veoautod odavamaks ja suurendada kasumlikkust ollakse graafikust eespool.

Volvo, kes võistleb veoautode turuliidri koha pärast sakslaste Daimleri ning Volkswageni Scania ja MANi brändidega, teatas üksuse kasumikasvust 4,3 miljardi Rootsi kroonini (464 mln eurot). Aasta tagasi oli Volvo veoautode kasum aga 3,3 miljardit. Analüütikud ennustasid teises kvartalis ettevõttele 5,0 miljardi krooni suurust kasumit.

Volvo toodab veoautosid ka Renault’, Macki ja UD brändi nime all. Veoautode nõudlus langes nende sõnul 6 protsenti, analüütikud prognoosisid aga 3protsendilist langust. „Pärast esimese kvartali nõrkust paranes Euroopa turg märgatavalt. Samas jäi taastumine teises kvartalis oodatust hilisemaks,“ ütles Volvo.

Volvo on müügimahu poolest suurim Rootsi ettevõte, samuti suurim erasektori tööandja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2014, 14:36
Otsi:

Ava täpsem otsing