Soome pank rikkus eestlase õigusi

22. juuli 2014, 14:48

Soome jaekaubandusketile S-ryhmä kuuluv pank S-Pankki diskrimineeris Eesti kodanikku, keeldudes andmast talle internetipanga kasutamisõigust.

Nii leidis Soome diskrimineerimiskomisjon oma tänases otsuses, millega pangale määrati ka 5000 euro suurune sunniraha, vahendas ERR uudisteportaal.

Pank ei aktsepteerinud isikut tõendava dokumendina Eesti passi, vaid nõudis Soomes välja antud id-kaarti või muud vastavat dokumenti. Pank põhjendas oma käitumist sellega, et välisriikide kodanikega on seotud ka suurem rahapesu- ning terrorismi rahastamise risk ning pank lähtus oma tegevuses Soome finantsinspektsiooni juhtnööridest ja kehtivatest reeglitest.

Diskrimineerimiskomisjoni hinnangul oli aga tegemist diskrimineerimisega rahvuslikel alustel, sest Eesti pass on Euroopa Liidus aktsepteeritud reisidokument, mistõttu peab sellest piisama ka pangale kliendi identifitseerimiseks.

Loe lisa ERR uudisteportaalist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2014, 13:45
Otsi:

Ava täpsem otsing