Kerge suvine meelelahutus

25. juuli 2014, 00:00

Suvel kohe kuidagi ei tahagi midagi rasket ja masendavat kinos vaadata, nii sobibki hästi kerglane ja suhteliselt jabura stsenaariumiga, ent samas etteaimatava lõpuga “Armastuse lõuahaak”.

Filmi keskmes on lahku läinud paar, kelle lapsed on suureks kasvanud ja kes ühtäkki leiavad end olukorras, kus lapsed on pesast lennanud. Ilmselgelt tekitab see mõlemas pisut segadust, sest mida hakata peale selle ajaga, mille enne sisustasid lapsed?

Õnneks aga jääb mees vahetult enne pensionile minekut ilma kogu perekonna varast, sest ettevõte, mille aktsiate all on kinni kogu nende pensionifond, aetakse pankrotti. Ongi elu jälle sisustatud.

Loomulikult on seega kõige loogilisem mõte sõita koos Prantsusmaale, kus asuvad mehe firma kontod tühjendanud õelad noored ärikad. Sest raha tuleb ju kuidagi tagasi saada. Ja kui kuri prantslane naerab neile lihtsalt näkku ega kavatsegi raha tagastada, tekib otse loomulikult järgmine loogiline mõte saada raha tagasi kuritegelikul teel, röövides õela ärika pruudi kaelast miljoneid maksev teemant.

Nii nad siis seiklevad mööda Prantsusmaad, satuvad sekeldustesse, selle kõige käigus vaatavad tagasi oma suhtele ja muidugi ei ole üldse tarvis öeldagi, kuidas film lõpeb. Tegemist on siiski romantilise komöödiaga, mille keskmes on lahutatud paar.

Parima oma žanri esindajaga ei ole küll tegemist, kuid filmis on siiski oma toredaid hetki ja naljakaid olukordi.

Praegusesse leitsakusse sobib “Armastuse lõuahaak” imehästi, sest ega tõsist, psühholoogilist ja sügava mõttega filmi vähemalt minu aju hetkel küll vastu võtta ei suuda ega taha. Pigem tahaks ajule lihtsalt puhkust anda ja natuke lustakalt turtsatada. Selleks sobib “Armastuse lõuahaak” kui rusikas silmaauku.

 

Hinnang

“Armastuse lõuahaak”

Hinnang: 7

Režissöör: Joel Hopkins
Osades: Emma Thompson, Pierce Brosnan, Timothy Spall, Celia Imrie, Tuppence Middleton

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2014, 20:11
Otsi:

Ava täpsem otsing