Politsei: iga teine veokijuht rikkus seadust

24. juuli 2014, 14:56

Esmaspäevast kolmapäevani kontrollisid politseinikud Lõuna-Eestis kommertssõidukijuhtide töö- ja puhkeajaseadusest kinnipidamist, raskeveokite massi ning koormate kinnitust. 107 kontrollitud veokijuhist rikkus seadust 56.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna vanemkomissari Priit Tuuna sõnul oli kolmandik veokitest ülekoormatud ning juhid ei olnud kinni pidanud töö- ja puhkeajaseadusest.

Muude rikkumiste hulgas pidasid politseinikud kinni ühe alkoholi tarvitanud juhi, 19 kiirust ületanud ning neli juhtimisõiguseta sõidukijuhti. Erakorralisele ülevaatusele suunati üheksa sõidukit. Kokku kontrolliti kolme päeva jooksul 187 kommertssõidukijuhti, rikkumisi tuvastati 81 juhil.

Aasta kuue kuuga on veokitega juhtunud 131 liiklusõnnetust, mille tagajärjel on saanud viga 76 ning hukkunud 12 inimest. Mullu samal ajal juhtus Eestis 139 õnnetust, kus üks osapooltest oli veoauto. Siis sai viga 73 ning hukkus kuus liiklejat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2014, 14:56
Otsi:

Ava täpsem otsing