Võta kana! Elab ja hingab. Ei reosta

30. juuli 2014, 00:00

Läinud nädalal Eestit külastanud neljasaja noore ­Euroopa ettevõtja seas hiilanud Luksemburgi õpilasfirma ­Chicken4me loojad on taibanud põhilist oma põlvkonna kohta. Enne lugemaõppimist Google’i otsingut kasutama õppinu eelistab reaalsust kogeda vahendatult, kaamerasilma kaudu. Eelistatult nutitelefonis.

Kana pole elukas, kes nunnumeetri näidu otse lakke pööraks, aga siiski elus hing. Tal on veel üks hea omadus: ta on tootlik. Ära süüa midagi, mis tuleb su enda omanduses olevalt elusolendilt – see on tänapäevases mõttes tõeliselt eksklusiivne.

Otse kümnesse. Luksemburgi noored teavad, et kana vannitoas ei pea ja elutuppa ei lase. Reostab ju! Nende äriidee on geniaalne. Meie peame teie kana, söödame, hoolitseme, puhastame. Teie lihtsalt makske raha ja vaadake oma kana. Kaamerasilma kaudu muidugi.

See mudel tabab kümnesse. Sest kõigil virtuaalsetel elukatel, keda arvutis või telefonis pidada saab, on üks oluline viga: nad pole siiski päriselt elus. Kanad on ehtsad. Selline mudel rahuldab iha eheda elu järele viisil, mil selle ihaleja on valmis seda vastu võtma. Kirg elu järele kasvab sedamööda, mida kiiremini kahaneb selle vahetu kogemise võime.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. July 2014, 21:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing