Puhkepäev. Ood suurtele tunnetele

01. august 2014, 00:00

Tartu armastusfilmide festival tARTuFF toob publikuni 15 täispikka filmi armastuse erinevatest tahkudest ja vormidest – on filme südamevalust, üksteise leidmisest, eneseotsingust, armastusest töö vastu. Puhkepäev toob välja festivali korraldajate soovitused.

Festival

  • Tartu armastusfilmide festival tARTuFF

4.–9. augustini Tartus
Piletid: Raekoja platsi programm tasuta, dokumentaalfilmide programmi filmidele pilet 4 eurot
Tasub teada: filmid on eestikeelsete subtiitritega, mängufilmid linastuvad Tartu Raekoja platsil, dokumentaalfilmid Tartu Elektriteatris. Raekoja platsil on avatud veel festivali telk.
www.tartuff.ee 

Soovitused

  • Südamevalu

“Uus algus” (avafilm, USA 2013)
Režissöör: John Carney
04.08 kl 22.15
Auhinnatud Iiri režissööri romantiline draama on liigutav teos sellest, mis juhtub, kui eksinud hinged leiavad teineteist ja loovad koos ilusat muusikat. Filmi peaosades Oscari nominendid Keira Knight­ley ja Mark Ruffalo, kõr­val­osas popansambli Maroon 5 karismaatiline liider Adam Levine.

“Cherbourg’i vihmavarjud” (Prantsusmaa 1964)
Režissöör: Jacques Demy
05.08 kl 22.15
Pisut rohkem kui 50 aastat tagasi jõudis Prantsusmaa kinoekraanidele režissöör Jacques Demy kolmas täispikk mängufilm, kaasahaarav muusikal “Cherbourg’i vihmavarjud”, millest sai tänu Michel Legrandi unustamatutele meloodiatele ja noorte näitlejate, kellest peaosa mängis 21aastane Catherine Deneuve, kirglikule mängule kiiresti üks kõigi aegade populaarsemaid armastusfilme kogu maailmas.

  • Eneseotsing

“Jäljed” (Austraalia 2013) 
Režissöör: John Curran
04.08 kl 00.15
Tõsielul põhinev lugu Robyn Davidsonist, kes aastal 1977 võttis ette erakordse retke üle karmide Austraalia kõrbeväljade kuni India ookeanini, ainsaks kaaslasteks koer ja neli kaamelit. Lavastaja John Currani suurepärane film ei ole pelgalt road-movie, see on midagi suuremat ja enamat – lugu, mida kaunistavad võimas ja maaliline loodus ning võrratu Mia Wasikowska.

  • Noorte maailmavalu

“Parandusklass” (Venemaa 2014)
Režissöör: Ivan I. Tverdovski
07.08 kl 22
Terane ja taibukas Lena naaseb üle pika aja kooli. Ratastoolis tüdruk paigutatakse eriklassi, et aidata tal kohaneda koolieluga ja valmistada ette eksamiteks, et siis ühineda tavaklassiga. Ühtäkki saab Lenast täiesti terve tüdruk katkises ja haiges ühiskonnas, kus valitsevad eelarvamused, ükskõikus ning hoolimatus. NB! Filmi tutvustavad publikule lavastaja Ivan I. Tverdovski ja üks peaosalistest Nikita Kukushkin.

  • Pöörane energialaks

“Kuuba kuumus” (Suurbritannia 2014)
Režissöör: James Griffiths
09.08 kl 22
Bruce Garnett (Nick Frost) on ülekaaluline inglise memmepoeg, kelle jaoks on juba ainuüksi oma imeilusast bossist unistamine eneseületus. Bruce on ka endine salsa tšempion. Teda teatakse juba noorusaegadest kui poissi, kes tantsis nii, et maa oli must. Ja salsa ei ole kuskile filmist kadunud. Kui film saab läbi, tahate ka ise keset raekoda tantsida.

  • Armastus käib kõhu kaudu

“Saja sammu teekond” (lõpufilm, USA 2014)
Režissöör: Lasse Hallström
09.08 kl 23.45
Hassan on nooruke kokk, kellel on kokandusmaailma mõistes täiuslik kuulmine. Perekond Kadam, keda nende kodumaal Indias ei austata, kolib pereisa eestvedamisel elama Lõuna-Prantsusmaale Saint-Antonin-Noble-Vali külasse. Küla on sarmikas, piltilus ja elegantne, seega ideaalne paik, kus avada India restoran Maison Mumbai. Siis aga saab nende plaanist haisu ninna kohaliku ja hinnatud restorani Le Saule Pleureur juhataja Madame Mallory (Helen Mirren), kes konkurentide tulekut sugugi rõõmsameelselt ei tervita.

  • Jalgpall on parem kui seks

“Istanbul United” (Türgi, Tšehhi, Šveits 2014)
Režissöör: Farid Eslam, Oliver Waldhauer
09.08 kl 19 (Elektriteatris)
Dokumentaalfilm tulihingelistest Türgi jalgpallifännidest, kes on valmis oma lemmikklubide eest tegema ükskõik mida. Tihtilugu väljuvad need poolehoidmised normaalsuse piiridest ning jalgpalli ei mängita enam pelgalt staadionitel, vaid linnatänavatel, kus fännide võitlusse peab sekkuma ka politsei. Film tutvustabki vaatajatele kolme Türgi suurklubi (Galatasaray, Fenerbahce ja Besiktas) fännide hingeelu.­

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2014, 20:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing