1. august 2014 kell 6:27

Piiripunktides algab turistide küsitlus

Statistikaamet alustab täna Eesti piiripunktides väliskülastajate uuringut, mille eesmärk on selgitada turistide Eestis tehtud kulutused, reisimotivatsioon, -käitumine ja rahulolu.

Uuringu tellija on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), kes loodab selle abiga paremini planeerida turismi suunatavat raha, selgitas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Uuringuinfo on andmeallikas ka Eesti Pangale, et arvutada Eesti turismitulu. Lisaks EASile ja turismisektorile saavad uut teadmist majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning kohalikud omavalitsused. Ka aitab see otsustada, millistesse uutesse turismiobjektidesse, teedesse ja piiriületuskohtadesse raha planeerida.

Statistikaameti küsitlejad on väljas Tallinna reisisadamas, lennu-, bussi- ja rongijaamas, Narva piiriületuspunktides, Koidula ja Luhamaa piiriületuspunktis, Ikla endises piiriületuspunktis, Tartu bussijaamas ja Ahhaa keskuses, Valga endistes piiriületuspunktides ning Valga linna ostukeskuse parklas ja bensiinijaamas, samuti Riia bussijaamas. Küsitlejatel on fotoga statistikaameti töötõend.

Uuringu käigus küsitletakse ligi 10 000 välisriigi elanikku ning tulemused avalikustatakse tuleval kevadel.

Hetkel kuum