Investeeringud tõid rekordkasumi

Juhan Lang 04. august 2014, 12:39

Maailma ühe tuntuma investori Warren Buffetti juhitava Berkshire Hathaway teise kvartali kasum kerkis rekordilised 42%, viidates märkimisväärsele tootlusele ja paranenud tulemustele tootmises, teeninduses ja jaemüügis.

„On selge, et Warren Buffetti panus USA majandusse on vilja kandmas,“ rääkis Californias asuva Destination Wealth Managementi juht Michael Yoshikami uudisteagentuurile Reuters.

Ettevõtte puhaskasum kasvas 6,4 miljardile dollarile, võrreldes aastataguse 4,54 miljardiga. Ärikasum kasvas võrdlusalusel perioodil 11%, 4,33 miljardile dollarile. Buffetti enda eelistatud kasvu mõõdik ehk aktsia bilansiline väärtus kerkis tänavu 5,6%, 142,48 dollarile.

Berkshire Hathawayle kuulub osalus üle 80 ettevõttes, mis omakorda kuuluvad kindlustus-, raudtee-, energeetika-, keemia-, toidu- ja riidesektorisse. Riskide hajutamisest läinud kvartali oli kasu – kui kindlustusvaldkonnas kukkus kasum 8% siis teistelt ettevõtetelt teenitud tulu kasvas 20%.

Keefe, Bruyette & Woodsi tegevjuhi Meyer Shieldsi hinnangul jäi kindlustussegmendi kasum nõrgaks. „Ülejäänud äri paistis küllalt hea, mis omakorda vastab aeglasele, aga stabiilsele majanduskasvule, millest me pidevalt kuuleme,“ märkis ta.

Berkshire' teatel kuulub ettevõttele üle 119 miljardi dollari eest American Expressi, Coca-Cola, International Business Machinesi ja Wells Fargo aktsiaid. Reedese kauplemispäeva lõpul sulgus Berkshire' A-klassi aktsia 0,61% kõrgemal, küündides 189 279 dollarini.

Ettevõtte B-klassi aktsia kerkis reedel 0,32%,125,83 dollarile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. August 2014, 11:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing