Euroopa suurima panga kasum kukkus

Juhan Lang 04. august 2014, 14:21

HSBC Holdingsi maksueelne kasum langes esimeses poolaastas 12%, 12,34 miljardile dollarile, ja pakkus analüütikutele pettumuse.

Analüütikud ootasid Euroopa suurimale pangale 11% kukkumist, mis teeks kasuminumbriks 12,5 miljardit dollarit. See oli oluliselt madalam mullustest sama perioodi tulemustest, mil see number oli 14,1 miljardit dollarit, vahendab uudistekanal CNBC.

Tänases avalduses süüdistab HSBC kasumi languses mullust mitmete varade müüki, mis olid paisutanud tulusid 2013. aasta algul. Samuti makstakse panga teatel lõivu regulatsioonide suurenemisele.

Suuresti tänu 2011. aastal alustatud kulukärpeprogrammile on langenud ka ettevõtte käive. Panga tegevdirektor Stuart Gulliver teatas hiljuti, et 2016. aastaks loodab ta töötajate arvu kärpida 240 000 inimese peale, võrreldes 300 000 töötajaga, kes olid panga palgal 2011. aastal.

Panga tulemusi kommenteerinud Gulliver tõdes, et ehkki regulatsioonide osas püsib ebakindlus, on panga bilanss endiselt tugev ning selle võime kapitaliloomeks toetab nii kasvu –kui dividendipoliitikat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. August 2014, 14:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing