Obama: tegevjuhid peaksid vingumise lõpetama

Raido Neemre 04. august 2014, 19:27

President Barack Obama sõnas, et Ameerika ettevõtetel on tema majanduspoliitika valguses päris hästi läinud ning ettevõtete juhid peaksid lõpetama regulatsioonide üle vingumise ning näitama üles suuremat sotsiaalset vastutust.

“Kui vaadata, mis on juhtunud viimase nelja või viie aasta jooksul, siis need, kes peaksid kõige vähem vinguma on just tipus olijad,” sõnas Obama.

Vabariiklased on püüdnud kujutada Obamat kui äri - vastast ning ettevõtted on kurtnud, et Obama tervishoiuseadus ja Dodd-Franki finantsreformid on kulusid kasvatanud.

Firmad teevad aktiivset lobi Obama uue plaani vastu, mille eesmärk on vähendada kliimat muutvate süsinikdioksiidi emissioonide hulka elelektrijaamades.

Obama aga väidab, et tema poliitika on olnud ettevõtjasõbralikud. “Ettevõtjad kaebavad alati regulatsioonude üle. See ongi nende töö,” sõnas ta.

Obama üritab üha enam võtta kasutusele populistlikke majandusmeetmeid nagu miinimumpalga tõstmine, motiveerimaks demokraatide valijaid enne novembrikuiseid kongressi valimisi. Valimised on kriitilise tähtsusega, kuna partei seisab silmitsi Senatis kontrolli kaotamisega.

Presidendi sõnul seisab ta selle eest, et USAs oleks süsteem, kus rasket tööd tegeva tavainimese elujärg võiks ka paraneda. 

Obamal on ärimaailmaga olnud jäised suhted juba alates tema esimesest presidendiajast, kui ta ütles ühes intervjuus oma kuulsad sõnad:”Ma ei tulnud siia kontorisse selleks, et aidata karja rasvunud pankureid Wall Streetil.”

Valgel Majal oli tükk tööd selle retoorika silumisega ning Obama teisel ametiajal on Ameerika korporatsioonide toetus valitsuse poolt kasvanud. Parandatud on pikaajaliste töötute olukorda ning suurendatud võimalusi noortele Aafrika-Ameerika meestele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2014, 19:27
Otsi:

Ava täpsem otsing