Vene sanktsioonide rikkujat ootab Lätis kopsakas trahv

04. august 2014, 11:25

Juhul, kui mõni Läti pank rahastab sanktsioonide kiuste Vene äri, võib ta saada trahvi kuni 142 000 eurot, vahendas Läti Delfi uudisteagentuuri LETA teadet.

Läti finants- ja kapitalituru komisjon hakkab jälgima, kuidas täidetakse Euroopa Liidu poolt Venemaale kehtestatud sanktsioone, sh viie Vene panga vastu. Sanktsioonide eesmärk on sulgeda Venemaa riigipankadele ja ettevõtetele juurdepääs kapitaliturgudele, väärtpaberitega kauplemisele.

Komisjon võttis pankadega ühendust ja juhtis tähelepanu uutele nõudmistele. Vajadusel on komisjonil õigus sundide panku sanktsioone jälgima või trahvida neid kuni 142 000 euro ulatuses. Praktikas pole seda õigust veel kunagi kasutatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. August 2014, 16:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing