Maksuameti sihikul suurpetturid

06. august 2014, 00:00

Marjuline ja seeneline ei pea kartma, et tema korjatu maksuhaldurile huvi pakub. Kogu saagi saab moosiks keeta või värskelt ära süüa, ja seda täiesti maksuvabalt.

Ühtegi korilast pole maksu- ja tolliamet seega luubi alla võtnud. Koguseid peavad tõepoolest üles märkima metsasaaduste kokkuostjad, et vajadusel selgitada ostetud koguste päritolu. See on seotud maksu- ja tolliameti ülesandega tagada ettevõtetele võrdne konkurentsikeskkond – selleks vajadus marjulistega suhelda aga puudub.

Tulumaksuseadus kehtib nagu ikka. Kui marjuline otsustab, et saaki on rohkem, kui ta suudab tarbida, ning läheb seda turule müüma, tuleb kehtiva korra järgi saadud tulu muidugi deklareerida. Nagu teiste kaupadegi puhul. See ei ole midagi uut, tulumaksuseadus kehtib juba 2000. aastast. Maksuhalduri tegevuses mingisugust praktilist muutust selle suvega toimunud ei ole.

Maksu- ja tolliamet soovib eelkõige maksumaksjaid nõustada, et oleks olemas vajalik info oma kohustuste kohta. MTA kontrollitegevus on aga suunatud suurima maksuriskiga valdkondade korrastamisele ning suurpetturite tegevuse peatamisele ning nendelt tekkinud kahju väljanõudmisele.

Kõigile marjulistele soovime aga head saaki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2014, 19:04
Otsi:

Ava täpsem otsing