Analüütik: ostke Saksamaa aktsiaid

08. august 2014, 00:00

Osa analüütikuist usub viimastel päevadel löögi alla sattunud Saksa aktsiatele tulevaks aastaks suurt tõusu. Saksamaa peamine aktsiaindeks DAX kaupleb neil päevil juunis saavutatud kõrgpunktist pea 10% madalamal ja väljavaateid varjutavad käsikäes Ukraina kriis ning riigi kasinad majandustulemused.

Sellest hoolimata leidub neidki, kes ennustavad Euroopa suurimale majandusele veel lähima aasta jooksul vilgast tõusu.

TCMG Asset Managementi tegevjuht Beat Wittmann rääkis uudistekanalile CNBC antud intervjuus, et investoreid, kes kasutavad ära börsi viimast madalseisu ja ostavad DAX indeksit, võivad uue aasta tipptasemelt tasku pista kuni 50% suuruse teenistuse.

“Ostke DAXi järgmise kuu või kahe jooksul ja teete väga hästi, sest Saksamaa on äärmiselt suunatud maailmamajandusele, mille suhtes olen väga positiivne,” toonitas ta.

Saksamaa tööstustellimused tegid juunis kahe ja poole aasta kõige suurem languse, joonides sedasi alla geopoliitilise olukorra mõjud.

Nõrgem euro lubaks tõusu. Paremad ei olnud uudised eksporditellimuste kohta, mis kahanesid juunis maiga võrreldes 4,1%.

See on analüütikuid muutnud Saksamaa kasvuväljavaadete osas oluliselt skeptilisemaks. BCG Partnersi turustrateeg Mike Ingram rõhutas, et Saksamaa numbrid viitavad majanduskasvu ­pidurdumisele.

IG aktsiaturgude peastrateeg Brenda Kelly ütles CNBC-le, et Euroopa, sealhulgas Saksa aktsiad, võiksid tõusu näha täiendavat stiimulite kehtestamise korral. “Saksa majandus paistab veidi nõrgemana, aga mingisugune stiimul võiks olla Saksa aktsiatele veduriks,” märkis ta,  lisades, et praegu ennustavad fundamentaalnäitajad siiski veel edasist langust.

JPMorgani Asset Managementi maailmaturgude strateeg Andrew Goldberg lisas, et kui USA majandus jätkab kasvamist, võib Föderaalreserv tuleval aastal intressimäärasid tõsta, mis omakorda aitab dollarit euro vastu tugevdada, upitades DAXi kõrgemale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2014, 19:04

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing