Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Restoranist Nevskij sai jälle Hermitage

    Nelja tärni butiikhotelli St. Petersbourg restoran kannab maikuust taas nime Hermitage ja pakub külalistele täpitatud-triibutatud kulinaariat – mitte segi ajada restoraniga L’Ermitage Toompuiesteel.

    Kuigi menüü lubas traditsioonilisi Vene maitseelamusi modernses võtmes, ei saada läbi ilma üleilmsete turistimenukite carpaccio, bouillabaisse’i ja pannacotta’ta. Vene köögi kuldvara, suupisted ehk sakuskad kandsid hoopiski tapas’e nime ja põlise Vene viina asemel pühendutakse džinnile – valikus oli kümmekond džinni ja ligi 30 džinnikokteili.
    Mitte sageli pole mul juhust einetada nii noobli hotelli restoranis. Vaatamata paari sammu kaugusel aset leidvale olmetragöödiale otsustasin lubada endale klaasi šampanjat. Jah, päris ehtsat šampanjat, mida klaasi kaupa vaid väga vähestes restoranides pakutakse. Aga sain kibeda pettumuse osaliseks – butiikhotelli restorani šampanja oli soe.Ka järgmine etteaste, külmsuitsulõhest eelroog tundus olevat elektrikatkestuse ohver: külmsuitsulõhe-tartar’i taldrik oli sinepivärvi kastmetriipude ja punaste peeditäppidega väga kauniks kujundatud, ainult lõhet täiendavast sidruni-sinepisorbeest oli juba enne lauale jõudmist saanud sidruni-sinepisoust – see oli lihtsalt üles sulanud. Siinkohal väärib mainimist, et klaas sooja vahuveini maksis 15 eurot ja soustiks sulanud parfeega eelroog 9 eurot.
    Tulnukas teisest maailmastPearoogade valikust tundus veisestrooganov kõige venepärasem, pealegi lubas menüü, et see on  “vanamoodsalt valmistatud”. Noor ettekandja ei teadnud vanamoodsusest midagi, kuid kui oli köögis küsimas käinud, kinnitas, et see tähendab tegelikult traditsioonilisust: strooganov on tehtud nii, nagu seda ikka tehakse. Legend eakast krahv Strogonovist, kes ka hambutuna veel head liha tahtis süüa, on mulle alati meeldinud. Meeldis ka Hermitage’i strooganov, see oli mõnusalt koorene, heast lihast ja hästi maitsestatud ning võine kartulivorm sobis selle juurde väga hästi.
    Kas kodujuustu-kitsejuustumagustoit peab just panna cotta nime kandma, selles pole ma Hermitage’i nimepanijatega päris ühel nõul. Ja purgist ei meeldi mulle restoranis midagi süüa, ka mitte magustoitu. Kõrtsidesse, pubidesse ja tavernidesse võiksid jääda ka salvrätikusse mässitud lusikate-kahvlite kimbud. Täpitatud-triibutatud kulinaarse kõrgpilotaaži kõrval mõjus lauale heidetud söögiriistakimp otsekui tulnukas teisest maailmast. 
    Restoran Hermitage.Foto: Julia-Maria Linna
  • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Investorite kunagine lemmikaktsia on vajunud sügavale sohu Analüütikud hindavad, kas tegemist on ostukohaga
Koroonaajal suure edu saavutanud Pfizer on nüüdseks kaotanud üle poole oma tippväärtusest. Analüütikud selgitavad, kas languse taustal võiks terendada ostukoht.
Koroonaajal suure edu saavutanud Pfizer on nüüdseks kaotanud üle poole oma tippväärtusest. Analüütikud selgitavad, kas languse taustal võiks terendada ostukoht.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Läti keskpank tõmbas kasvuprognoosi allapoole
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Eestlased reisisid mullu välismaale kaks korda enam
Eelmisel aastal kasvas nii välis- kui sisereiside arv, neid tehti võrreldes aasta varasemaga vastavalt 40 ja 20% enam, teatas statistikaamet.
Eelmisel aastal kasvas nii välis- kui sisereiside arv, neid tehti võrreldes aasta varasemaga vastavalt 40 ja 20% enam, teatas statistikaamet.