EVR Cargo: Vene transiit jäi kinni

1321-aripaev 08. august 2014, 11:55

Eesti riigile kuuluva raudtee-kaubaveoettevõtte EVR Cargo veomaht ulatus tänavu juulis 1,022 miljoni tonnini, vähenedes möödunud aasta juulikuu tulemusega võrreldes 4,7 protsenti.

Esimese seitsme kuu kogumaht 9,08 miljonit tonni jääb mullusele veomahule alla 4,5 protsenti, teatas ettevõte. Suure languse on teinud mineraalsete kütuste vedu.

EVR Cargo juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul kasvas juulis väetiste ja põlevkivi veomaht. “Mineraalsete kütuste vedu on madalseisus, kuid endiselt valmistab rõõmu konteinervedudes positiivse kasvutrendi jätkumine,” tõdes Altjõe.

Mineraalsete vedelate kütuste veomaht vähenes juulis mullusega võrreldes 28 protsenti 315 tuhande tonnini, väetiste veomaht kasvas 28 protsenti pea 308 tuhande tonnini ning põlevkivi veomaht suurenes 78 protsenti 167 tuhande tonnini. Keemiakaupade ning puistekaupade veomahud vähenesid vastavalt 11 protsenti ja 39 protsenti 76 tuhande tonnini ja 58 tuhande tonnini.

Esimese 7 kuuga on mineraalseid vedelaid kütuseid veetud kokku 3,87 miljonit tonni, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 12 protsenti. Väetiste veomaht on suurenenud 15 protsenti 1,87 miljoni tonnini ning keemiakaupade vedu kasvas 5 protsenti 0,65 miljoni tonnini. Põlevkivi veomaht vähenes 11 protsenti 1,418 miljoni tonnini ning puistekaupade veomaht langes 16 protsenti 0,42 miljoni tonnini.

Konteinerite veomaht kasvas juulikuus möödunud aasta juulikuuga võrreldes 47 protsenti 6418 konteinertingühikuni (TEU). Seitsme kuu jooksul on EVR Cargo vedanud 44 704 TEUd, ehk 32 protsenti rohkem, kui mullu samal ajal.

Juulikuus oli jätkuvalt raudteevedudes suurim kaubanduspartner Venemaa 513 tuhande tonniga. Kasahstani osakaal vähenes ja Läti osakaal suurenes vastavalt 131 tuhande ja 87 tuhande tonnini.

Transiitveod moodustasid 7 kuuga kogu veomahust 60 protsenti, ulatudes kokku 5,45 miljoni tonnini. Möödunud aasta esimese 7 kuuga võrreldes kahanes transiitveoste maht 0,2 protsenti.

Eesti Raudteest eraldunud tütarettevõtte EVR Cargo ülesandeks on raudteeveo-ettevõtjana klientide kaubaveod ning vagunite ja vedurite rent. Ettevõtte koosseisu kuulub ka veeremi remondi ja hooldusega tegelev Tapa Depoo ning tehnohooldepunktid üle Eesti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2014, 12:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing