Aktsia lendas taevasse

Birjo Must 11. august 2014, 13:39

Malaysia Airline Systemi aktsia hind tõusis täna 10,4%, kuna riigile kuuluv fond kavatseb ettevõtte aktsiad ära osta.

Aktsia hind hakkas rallima pärast seda, kui riigile kuuluv fond Khazanah Nasional teatas, et pakub 27 seni (Malaisia ringgiti sent - toim.) iga ettevõtte aktsia eest. See teeb kokku peaaegu 1,4 miljardit ringgitit (435 miljonit dollarit), et viia lennufirma börsilt ära, vahendas CNBC.

Malaisia valitsus on otsustanud lühikese ajaga kaks suurt tragöödiat läbi elanud MASi börsilt ära viia ning firma restruktureerida. MASi aktsia kauples täna 26 seni peal, mis on 8,3% kui reedel pärast turu sulgemist. Lennufirma aktsia oli enim kaubeldud aktsia Malaisia börsil.

Khazanahi fond omab praegu 69,37% lennufirma aktsiatest. „Meile tundub, et see on suuromaniku jaoks hea võimalus ettevõte börsilt ära viimiseks,“ teatas MID Research täna oma klientidele. „Prognoosime, et MASi lennuliinid jäävad järgmise paari aasta jooksul kahjumisse,“ lisati teates.

Peaminister Najib Razaki juhitava Khazanahi fondi teatel jagatakse ettevõtte restruktureerimisplaanide kohta rohkem detaile augusti lõpus, mil aktsionäridelt on saadud nõusolekud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2014, 08:41
Otsi:

Ava täpsem otsing