Puhkepäev. Kõik Jaan Tättest

15. august 2014, 00:00

44 laulu sisaldavat Tätte kogumikplaati “Peatus”, mis sel suvel muusiku 50. sünnipäevaks ilmavalgust nägi, võib vabalt nimetada Tätte elutööplaadiks.

Seal on järgemööda reas kõik Tätte olulisemad laulud alates kuuest erinevast “Sõprade laulust”  kuni “Tuulevaikse ööni” . Pluss vahele kõik need teised lood, mis on Tätte esituses kõrvadesse kulunud – “Vana kuub”, “Silver Ükssilma laul”, “Ilus hetk”, “Ojalaul”, “Tütre kiri”, “Minemine” jne, jne.

Üht-teist on ka välja jäänud, aga küllap siis oli see juubilari isiklik valik. Esimesel plaadil kahest on tuttavamad lood, teisel CD-l kohtab rohkem neid, mis esimesena Tätte nime nimetamisel ei meenu. Lisaks on kogumikplaadil neli laulu, mis on täiesti uued.

Kahele CV-le jagatud muusikavalimiku järjest läbi kuulamine on tõeline Tätte-maraton, millega sisustab pea terve õhtu. Nagu kogumikplaatide puhul ikka, ei ole “Peatuse” kogu meeleolu otsast otsani ühtne. Vallatumad ja muretumad palad vahelduvad nukramatega. Teemad varieeruvad armastusest ja meresõidust lihtsa naljatamiseni.

Kellele aga Tätte lihtne ja hingepugev stiil istub, selle jaoks on “Peatus” mõnus seltsiline.

 

Hinnang

 • Jaan Tätte “Peatus”

Hinnang: 7

kuula tasuta: www.youtube.com

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  14. August 2014, 16:50
  Otsi:

  Ava täpsem otsing