• Jaga lugu:

  Puhkepäev. Pühalepa festival tutvustab vana- ja nüüdismuusikat

  Käesoleval nädalavahetusel on põhjust rännata Hiiumaale, sest seal saab kuulda vana- ja nüüdismuusikat suurepäraste eesti muusikute esituses. Teisisõnu: täna algab Pühalepa III muusikafestival.

  Festivali kunstiline juht Endrik Üksvärav peab Pühalepa ettevõtmist nišifestivaliks, tuues välja, et vana- ja nüüdismuusika nautijaid on vähem kui folgi või popi kuulajaid. See-eest tõdeb Üksvärav, et Pühalepa kontserdid on eelnevatel aastatel kõnetanud paljusid, kes igapäevaselt sellise muusikaga kokku ei puutu. Festivali iseloomustab Üksvärava hinnangul kontsertide ja esitajate väga hea tase.
  Hiiumaa lood. Avakontserdi annab reedel, 15. augustil kell 18 Eesti Filharmoonia kammerkoor, dirigeerib Heli Jürgenson. Kontserdi pealkiri on “Laulud Hiiumaalt” ning kavas Tobias, Kreek ja Tüür – iga helilooja isemoodi Hiiumaaga seotud (Kreek on kogunud Hiiumaalt rahvaviise, Tobias sündinud Käinas, Tüür Kärdlas). Laupäeval, 16. augustil esinevad ETV telekonkursi “Klassikatähed” võitjad – kaksikud Marcel Johannes ja Katariina Maria Kits, vastavalt tšellol ja viiulil. Seejärel saab kuulda barokkmuusikat ansambel Floridante esituses, kuhu kuuluvad Meelis Orgse (barokkviiul), Saale Fischer (klavessiin), Tõnu Jõesaar (gamba) ja Ele Raik (oboe).
  Teise festivalipäeva lõpetavad kaks Eesti esiettekannet: Peep Lassmann (klaver), Endrik Üksvärav (tenor) ja Kalervo Kulmala (metsasarv) esitavad Suurbritannia helilooja Roxanna Panufniku teose “Generation of Love” (2009) ning kammerkoor Colleegium Musicale laulab Erkki-Sven Tüüri a cappella-teost “Missa brevis”.
  Oreli toetuseks. Pühapäeval on traditsiooniline Hiiumaa muusikute kontsert: publiku ette astub Hiiumaa juurtega pereansambel Ulmus Domini. Peretütre Ingel Jalakase sõnul esitab ansambel parimaid palu oma stiililiselt kirjust repertuaarist, mis suuresti koosneb varajasest muusikast.
  Kogu festivali piletimüügitulu läheb Pühalepa kiriku oreli fondi. Lastega peredel on võimalus jätta lapsed kontserdi ajaks batuudile mängima.
   
  Festival
  III Pühalepa muusikafestival
  15.–17. augustil Pühalepa kirikus HiiumaalPiletid: festivalipass 25 eurot, kontserdipiletid 3–10 eurot
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.