Pille Ivask • 18. august 2014 kell 11:29

Puuviljad pole odavnenud

Viljade Maailm OÜ ostujuht Maksim Poddujev rääkis, et praegu on viljade maaletoojate jaoks huvitavad ajad – mõnevõrra ootamatult pole hinnad langenud nii palju kui arvata võis.

Poddujev ütles, et mõneti on hämmastav, et hispaanlased, kes viisid tema sõnul iga päev tuhandete rekkade viisi vilju Venemaale, pole hindu alla lasknud. Sama kehtib tema sõnul ka Itaalias ja Hollandis. Siiski on oluline ära märkida, et lisaks sanktsioonidele avaldab hinnale mõju ka viljade kasvuhooaeg – mida aeg edasi, seda odavamaks läheb kaup.

„Ootasime hindade alanemist juba eelmisel nädalal,“ selgitas Poddujev ning imestas, et vastupidiselt arvatule ei ole hinnad langenud.

Alanenud on näiteks Poola õunte hinnad ning ka Lätist tulev kaup, viimasega tegeleb ettevõte küll Poddujevi sõnul vähem. Nimelt kirjutas Läti äriportaal Dienas Bizness, et Läti talunikud on sunnitud oma kaupa müüma kas alla omahinna või suisa hävitama. „Kuna me lätlaste kaupa eriti ei müü, siis see märkimisväärset mõju ei avalda,“ lisas ta.

Poddujevi sõnul on sisseostuhindade mõningane muutus tunda ka tavatarbija jaoks, ent seda nihkeajaga. Näiteks peaksid Poola õunad olema tarbija jaoks odavamad ühe-kahe nädala pärast. 

Hetkel kuum