18. august 2014 kell 11:40

Tsahkna: tööjõumaksude langetamine on õige

Kõrgete tööjõumaksude tõttu on riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimehe Margus Tsahkna hinnangul tervitatav töötukassa nõukogu otsus langetada töötuskindlustusmakse määra.

„Tööjõumaksud on Eestis liiga kõrged ja tänane töötukassa nõukogu otsus neid langetada on kindlasti nii tööandjatele kui ka töötajatele positiivne uudis. Loodan, et valitsus seda ettepanekut ka toetab“, ütles Tsahkna IRLi pressiteate vahendusel.

Samas nentis ta, et seoses töövõimereformi elluviimisega suureneb koormus töötukassa eelarvele ja avaldas muret , kas valitsusel on olemas pikemaajalised arvutused seoses töövõimereformi elluviimisega. Reformi üks tulemusi on seni riigieelarves olnud töövõimetuspensioni kulude kantimine töötukassa eelarvesse. See tähendab töötukassa kulude kasvu, eriti pärast eurorahade lõppemist aastal 2020.

„Töötukassa juht Meelis Paavel on riigikogu sotsiaalkomisjoni ees öelnud, et seni ei ole selget poliitilist otsust, kust kaetakse pärast eurorahade lõppemist tekkinud töötukassa lisakulu“, ütles Tsahkna.

Tsahkna teatel kahekordistuvad töötukassa kulud töövõimereformi tulemusel pea 70 miljoni euroni aastas.  Ta lisas, et võib olla päris kindel, et valitsus tahab vähendada otseseid riigieelarve kulusid ning töövõimereformi lisakulu jääb töötukassa õlgadele.

Hetkel kuum