Kaevandusgigant ostab miljardi eest aktsiaid tagasi

Rainer Saad 20. august 2014, 11:59

Kaevandusgigant Glencore teatas, et ostab järgmise kuue kuu jooksul tagasi 1 miljardi dollari eest aktsiaid.

Glencore teatas täna, et esimese poolaasta maksueelne kasum kasvas 8 protsenti 6,5 miljardi dollarini (4,9 mld euroni). Analüütikud ootasid 6,3 miljardi dollari suurust kasumit.

Londoni börsil noteeritud Glencore’i teatel aitas kasumi kasvule kaasa Peruu Las Bambase vase kaevanduse müümine hiinlastele. Tehing sõlmiti selle aasta alguses. „Edukas Las Bambase müük on parandanud meie bilanssi ja nüüd saame kiirendada kapitali tagastamist aktsionäridele,” ütles Glencore’i tegevjuht Ivan Glasenberg, kirjutas Reuters.

Võrreldes Glencore’i 80 miljardi dollari suuruse turuväärtusega, on 1 miljardi dollari suurune aktsiate tagasiostmine analüütikute sõnul väike ning tegemist on rohkem sümboolse sammuga. „Meile on see tugev signaal juhatuselt, kuna Glencore on esimene konkurentide seas, kes soovib aktsionäridele kapitali tagastada,” ütles JPMorgani analüütik Dominic O’Kane Financial Timesile.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. August 2014, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing