• Jaga lugu:

  Riske arenevatel turgudel liiga palju

  Maailma suurim riiklik rahahaldusfond tõmbab koomale oma paari aasta taguseid eesmärke ning aeglustab laienemist arenevatele turgudele. “Laieneme küll mõnele uuele turule, kuid palju väiksema kiirusega, kui aasta alguses planeeritud,” rääkis Norra fondi juht Yngve  Slyngstad eile Oslos toimunud pressikonverentsil, mida vahendas Bloomberg.

  880 miljardi dollarine rahahaldusfond hakkas kiirendama oma investeeringuid arenevatele turgudele 2012. aastal, mil sai loa viia suure osa oma portfellist arenenud turgudelt ära, et tootlust kasvatada. Toona lubas valitsus vähendada investeeringud Euroopas 54%-lt 41%-le kogu portfellist.
  Slyngstadi sõnul pole fond viimasel kaheksal kuul Vene aktsiatega kaubelnud, kuna uurib sanktsioonide mõju sealsele majandusele. Norra, kes ei ole küll Euroopa Liidu liige, on otsustanud toetada USA ja Euroopa Liidu kaubandussanktsioone Venemaa vastu.
  “Meie investeerimisstrateegia on ühesugune iga riigi jaoks, kes on sattunud geopoliitiliste pingete keskele  – me ei osta ega müü,” ütles fondijuht.
  Arenevatelt turgudelt märkimisväärne kasum. Samas teatas fond hiljuti, et teenis teises kvartalis 192 miljardit Norra krooni (23,5 miljardit eurot) tulu, mis oli teenitud peamiselt energia­firmade aktsiate tootlusest ja arenevate turgude rallist.
  “Teises kvartalis aktsiaturud tõusid ja arenevad turud näitasid parimat tulemust,” sõnas Slyngstad, kelle kinnitusel voolas turgudele märkimisväärne kogus raha, mis surus aktsiate hinnad üles.
  Juuni lõpus olid 9,9% fondi aktsiatest ja 13,4% võlakirjadest arenevate turgude omad. Norra valitsuselt juhiseid saav fond hoidis juuni lõpu seisuga 61,3% portfellist akstiates, 37,3% võlakirjades ja 1,2% kinnisvaras.
  MSCI Emerging Market Index kukkus eile 0,5%, mis on esimene kukkumine viimase üheksa päeva jooksul. Sel aastal on indeks tõusnud 7,7 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Leidsin Estategurust pea riskivaba investeeringu
Leidsin Estateguru portaalist investeeringu, millel on ümber piisavalt turvavõrke, et seda pea riskivabaks pidada. Tõsi, täiesti riskideta see siiski ei ole.
Leidsin Estateguru portaalist investeeringu, millel on ümber piisavalt turvavõrke, et seda pea riskivabaks pidada. Tõsi, täiesti riskideta see siiski ei ole.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.