Riigikogus jätkub kooseluseaduse arutelu

27. august 2014, 08:31

Riigikogu õiguskomisjon korraldab täna koos ekspertidega arvamusseminari, kus arutatakse kooseluseadust.

Arvamusseminar on jaotatud nelja teema vahel: perekond ja õigusruum, perekond ja teised ühiskondlikud institutsioonid, laps ja peremudelid ning perekond ja ühiskond. Ettekande teeb üheksa eksperti ning igale teemale järgneb arutelu.

Notarite Koja esimees Anne Saaber kirjeldab erinevusi kooseluseaduse ja perekonnaseaduse vahel, Tartu Ülikooli doktorant Eveliis Kurs puudutab lapsendamist ja kooseluseadust ning Tartu Ülikooli dotsent Urmas Nõmmik räägib peremudelite ja kiriku seostest.

Riigikogus läbis juunis esimese lugemise 40 parlamendi liikme algatatud kooseluseaduse eelnõu, millele saab teha muudatusettepanekuid kuni 12. septembrini ning mis seejärel jõuab uuesti õiguskomisjoni ette arutamisele.

Kooseluseaduse eelnõu annab mitteabielulises kooselus elavate isikutele võimaluse kooselu registreerida ja nii reguleerida omavahelisi õigussuhteid. Seaduseelnõu võimaldab kooselu registreerida ka samasoolistel paaridel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2014, 08:31

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing