• Jaga lugu:

  Teadlane: USA aktsiatega ei saa investor kaotada

  Londonis asuva Bruneli ülikooli professor ja raamatu The Principles of Banking autor Moorad Choudhry rääkis uudistekanalile CNBC, et investeerides USA aktsiatesse on kaotada võimatu.

  Esmakordselt esitles teadlane enda seisukohta juba mullu novembris ning sest ajast peale on värskelt kõigi aegade kõrgeima 2000 punkti piiri alistanud S&P500 indeks aina ülesmäge roninud. „Sellega on see tõestatud,“ toonitab ta.
  Aktsiaturud on tema kinnitusel kantud keskpanga tegevusest ja Suurbritannia keskpanga juht Mark Carney, Föderaalreservi (FED) esimees Janet Yellen ning Euroopa keskpanga president Mario Draghi on andnud selgelt mõista, et nad üksnes mõtleks äärmiselt lõdva rahapoliitika karmistamisele.
  Ja sedagi vaid vähesel määral ja ainult siis, kui nad on täielikult veendunud, et majandus seisab tugevatel jalgadel ja väljavaated on stabiilsed, väidab majandusteadlane. Just seetõttu jätkavad Choudhry sõnul aktsiainvestorid käitumist nagu poleks neil midagi kaotada.
  „Ja miks nad ei peakski? Kui turud lähevad üles, nad võidavad. Kui need lähevad alla, siis keskpangad kordavad taas, et nad ei tee midagi enne kui nad pole majanduse taastumises veendunud ja selliste sõnavõttude peale jätkavad turud tõusmist,“ arutles ta. „Nii, et taas investorid võidavad. See pole kuigi keeruline mõtteharjutus.“
  Teadlane viitas, et läinud nädal peetud Jackson Hole’i kohtumisel toonitas Janet Yellen, et intressimäärad jäävad madalaks vähemalt seniks kuni pole selgeid märke tööturu paranemisest. „Kui palju märke on veel vaja?“ küsis Moorad, kinnitades, et USA, Briti ja Põhja-Euroopa töötus madalam kui 2012. ja 2009. aastal. „Kas peaksime ootama kuni meil on täielik tööhõive?“
  Tema hinnangul ei ole uus normaalsus madalam SKP kasv vaid kekspankade suurenev ja ohtlik uus roll, mille üle pole piisavalt debateeritud ning millel puudub ametlik mandaat.
  Professori sõnul ei pea kekspank madalate intressimäärade all silmas mitte madalaid vaid nullintresse ning isegi kui intressimäärasid tõstetakse 3,5%le ehk enamike analüütikute ootustest ülespoole, oleks see ajalooliste standardite järgi üsna madal tase.
  „Ütlus, et meil pole midagi karta peale hirmu enda, pole kunagi olnud nii täpne, kui see on täna Lääne keskpankade kohta,“ rääkis ta. Tema hinnangul ei liigu keskpangad millimeetritki eemale lõdvast rahanduspoliitikast enne kui nad pole 100% kindlad, et majandus on täielikult pööranud stabiilsele ja kindlale kasvule. Ja isegi kui see punkt saabub, polevat uued meetmed kaugel.
  „Valitsused peavad tõesti armastama neid uusi „sõltumatuid“ keskpanku,“ resümeeris ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.