Rubla kukkus rekordmadalale

Juhan Lang 01. september 2014, 15:50

Nädalavahetusel Ukrainas jätkunud sõjategevus ja Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso hoiatus, et olukord on muutumas pöördumatuks, kukutas täna Vene rubla USA dollari vastu rekordmadalale.

Dollar tõusis rubla vastu 1,2%, mil 1 dollari vastu saab 37,28 rubla. Sellega ületati reedene hinnarekord, vahendab Wall Street Journal. Vene aktsiaindeks Micex on täna tõusnud 0,16% ja dollaripõhine RTS indeks on kaotanud 0,32%.

Alates läinud esmaspäevast on Micex langenud ligemale 3,5% ja RTS indeks 7%. Moskva Alfa Banki maakler Igor Akinshin nentis Wall Street Journalile, et konflikti haripunkt pole veel saabunud. „Kui püssid pauguvad, ei saa keegi oodata, et turusituatsioon normaliseerub,“ möönis ta.

ING Banki analüütik Egor Fedorov lisas, et rublat on survestanud tõik, et Suurbritannia on teinud ettepaneku Vene pankadele SWIFT võrgustiku keelustamine. „See võib põhjustada lühiajalisi tõrkeid pankadevahelistes maksetes ja turvalisuses,“ möönis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2014, 18:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing