• Jaga lugu:

  Rubla kukkus rekordmadalale

  Nädalavahetusel Ukrainas jätkunud sõjategevus ja Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso hoiatus, et olukord on muutumas pöördumatuks, kukutas täna Vene rubla USA dollari vastu rekordmadalale.

  Dollar tõusis rubla vastu 1,2%, mil 1 dollari vastu saab 37,28 rubla. Sellega ületati reedene hinnarekord, vahendab Wall Street Journal. Vene aktsiaindeks Micex on täna tõusnud 0,16% ja dollaripõhine RTS indeks on kaotanud 0,32%.
  Alates läinud esmaspäevast on Micex langenud ligemale 3,5% ja RTS indeks 7%. Moskva Alfa Banki maakler Igor Akinshin nentis Wall Street Journalile, et konflikti haripunkt pole veel saabunud. „Kui püssid pauguvad, ei saa keegi oodata, et turusituatsioon normaliseerub,“ möönis ta.
  ING Banki analüütik Egor Fedorov lisas, et rublat on survestanud tõik, et Suurbritannia on teinud ettepaneku Vene pankadele SWIFT võrgustiku keelustamine. „See võib põhjustada lühiajalisi tõrkeid pankadevahelistes maksetes ja turvalisuses,“ möönis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.