Juhan Lang • 3. september 2014
Jaga lugu:

LHV kärpis Tallinki aktsia hinnasihti

LHV panga analüütikud kärpisid värskes analüüsis Tallinki aktsia hinnasihi varasema 80-90 eurosendi pealt 70-80 eurosendile, kuid jätsid hoia-soovituse muutmata.

Ülevaates põhjendatakse, et üsna suure tõenäosusega võivad kolmanda kvartali tulemused olla võrreldes eelmise aasta sama perioodiga märkimisväärselt nõrgemad. Lisaks sellele nähakse aktsiahinnale lühiajalises perspektiivis „üsna suurt riski“, sest tuleva aasta esimeses kvartalis seistakse esimest korda silmitsi ka kütusekulu suurenemisega.

Positiivse külje pealt tuuakse välja, et Tallinki lai haare aitab ettevõttel lisakulutusi konkurentidest paremini taluda. Samuti oodatakse, et laevakontsern lõikab kasu targemale ja paindlikumale hinnakujundusele tehtud jõupingutustelt.

„Vaadates kaugemale praegusest ja tulevast aastast, ootame, et ettevõte hakkab oma tulusid tagasi võitma,“ märgiti analüüsis. „Kütusehinna tõus suurendab ka võimalusi, et pikemas perspektiivis kaob turult mõni konkurent. Samas kui kõrvale jätta sügavalt võlgades Linda Lines (kes tegelikult loodab kütuse määruse muutuselt kasu lõigata), ei näe me vähemalt lähiajal ei Viking Line’i ega Eckerö Line’i turult lahkumist.“

LHV analüütikud pole ainsad, kes on Tallinki suhtes pessimistlikumaks muutunud. Veel paar nädalat  tagasi langetas Swedbank Tallinki aktsia hinnasihti 0,95 eurolt 0,75 eurole ja andis sellele hoia-soovituse.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum