3. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Obama Eestis, Putin Mongoolias

Venemaa president Vladimir Putin on visiidil Mongoolias, kus arutab president Tsakhiagiin Elbegdorjiga kahe riigi koostööd. Presidentide hommikune kohtumine toimus mongooliapäraselt jurtas, mis on ehitatud Ulan Batoris asuva riigipalee ühele korrusele.

Putini sõnul on Venemaal ja Mongoolial ammuse ja tihedad sidemed ning näitena tõi ta relvavendluse - sel aastal möödus 75 aastat Vene-Mongoli vägede võidust Jaapani armee üle Halhõn Goli lahingus. Elbegdorj lisas omalt poolt, et kahe riigi suhted on teinud läbi ajaproovi ja karmid ajaloo katsumused.

Putinit saadavad visiidil välsminister Sergei Lavrov, asepeaminister ja presidendi esindaja Kaug-Idas Juri Trutnev, Kaug-Ida arenguminister Aleksandr Galuška, loodusressursside ja ökoloogiaminister Sergei Donskoi, justiitsminister Aleksandr Konovalov, ehitus- ja kommunaalmajandusminister Mihail Menj, energeetikaminister Aleksandr Novak ja transpordiminister Maksim Sokolov. Samuti on Putini kaaskonnas Mongooliaga piirnevate regioonide kubererid ja suurkompaniide juhid, kel on seal ärisidemed.

Suur rõhk visiidil on kahe riigi ärisidemete elavdamisel ja tugevdamisel. vahendas ITAR-TASS. Täna on Putinil lisaks kavas asetada lilled Georgi Žukovi mälestusmärgile ja külastada NSV Liidu marssali muuseumi.

Autor: 1321-aripaev

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt