3. september 2014
Jaga lugu:

Suurkelmuse eest kohtu all

Eile jätkus üle 3 miljoni ­euro eest makse tasumata jätnud Letofin Tradingu kohtuasi, kus uues süüdistuses on prokurör karistusi kergendanud.

Üldmenetluses süüdistatakse juhatuse liiget Sander Maasikut ja Jevgeni Sergejevit suure ulatusega maksukelmuses ja maksude maksmisest kõrvalehoidmises. Kohtuprotsessi teises osas jätkub kokkuleppemenetlus, milles Leonid Eivin, Toomas Palu, Igor Karlson, Andrei Malitski ja German Alkin ja Jurij Strugovic on saanud süüdistuse maksukelmuses ning maksudest kõrvalehoidmises.

Maasiku kaitsja Andres Simson tegi kohtus ettepaneku, et kuna karistust on kergendatud, siis peaks uuesti üle kuulama kõiki 12 süüdistavat ning ka Letofin Tradingu nõukogu liikmed. “Need isikud tunnistavad Maasiku rolli selles ettevõttes,” märkis Simson.

Letofin Tradingu nõukokku kuulusid Jüri Mõis, Valter Aman ja Heldur Veinberg.

Simsoni sõnul oli Maasik küll Letofin Tradingu juhatuse liige, aga tema põhiroll oli suhelda pankadega, sisulises juhtimises ja strateegiliste otsuste tegemises ta ei osalenud.

Prokuröri sõnul on aga hulk tehinguid, mis viitavad sellele, et Maasik teadis toiduõli ostu­tehingu maksudeklaratsioonis esitatud valeandmete kohta. Prokurör oli nõus, et kõik süüdistatavad tuleks uuesti üle kuulata, lisaks ka nõukogu liikmed. Maasik ei tunnistanud eile kohtus oma süüd.

Jaga lugu:
Hetkel kuum