4. september 2014 kell 21:00

Guardtime lõi käed Ericssoniga

Eestis asuv turvatehnoloogiat tootev idufirma Guardtime sõlmis koostöölepingu maailma suurima võrguseadmete tootjaga Ericsson AB. Ericsson kasutab firmat, et panna andmed liikuma turvalisemalt ja läbipaistvamalt.

Ericsson, kelle klientide hulka kuuluvad sellised hiiglased nagu AT&T ning Vodafone Group, saab nüüd Guardtime’i tehnoloogiat kasutades reaalajas jälgida, kes ja mida nende võrkudes teeb, teatas Guardtime.

Reaalajas jälgimine. Ericssoni teatel võimaldab koostöö neil teada saada, kui nende süsteemidesse on sisse häkitud.

Kasutades Guardtime’i Keyless Signature Infrastructure’i (KSI) tehnoloogiat, saab Ericsson esimest korda suurel skaalal (big data) monitoorida reaalajas pilveüleseid tegevusi.

“Digitaalses ühiskonnas on võimatu ennetada kuritegevust, kuid meil on võimalik muuta selle tuvastamine 100% kindlaks ning me saame reaalajas reageerida sellistele sündmustele,” ütles Guard­time’i tegevjuht ja kaasasutaja Mike Gault firma kodulehe vahendusel.

Küberturvalisus on tõusnud viimastel nädalatel avalikkuse tähelepanu alla, kui teisipäeval teatas Apple, et häkkerid varastasid iCloudi sisse häkkides kuni 200 tuntud naise alastifotod, teiste hulgas Oscari-võitja Jennifer Lawrence’i pildid.

Lisaks on häkkerite koordineeritud rünnakute alla sattunud USA suurpangad.

Algus pronksiööl. 2006. aastal asutatud Guardtime’i KSI-tehnoloogiat hakati välja töötama 2007. aastal pärast pronksiöö häkkerite rünnakuid Eesti IT-süsteemidele. Tallinnas ja Silicon Valleys paikneva firma klientide hulka kuuluvad rahvusvahelised ettevõtted ja valitsusasutused.

Guardtime oli aprillis Äripäeva koostatud edetabelis üks enim uusi töökohti loonud idufirma Eestis, suurendades oma tööjõudu 40 inimese võrra. Pooled neist said tööd Tallinna kontoris.

Hetkel kuum