Euroopa börsiralli jättis Aasia külmaks

Juhan Lang 05. september 2014, 10:11

Vaatamata Euroopas aktsiaturge ülesmäge utsitanud Euroopa Keskpanga (EKP) otsusele jäid Aasia börsid eile valdavalt paigale.

EKP otsused viisid Euroopa aktsiad kuue aasta kõrgeimale tasemele, mil Prantsuse aktsiaindeks CAC 40 kerkis 1,63%, Saksa DAX 1,02% tõusis ja Briti FTSE 100 nihkus 0,06% ülespoole. Hispaania ja Itaalia juhtivad börsiindeksid IBEX 35 ja FTSE MIB rallisid vastavalt 2% ja 2,8%.

Euroopa tõusulainest hoolimata langes Hongkongi Hang Sengi indeks 0,3%, Sydney S&P/ASX 200 kukkus 0,6% ja Jaapani Nikkei 225 langes 0,1%. Hiina suurimat börsi jälgiv Shanghai Composite indeks tõusis 0,4%.

Paljud analüütikud olid oodanud, et Keskpank ei kiirusta uute meetmetega, enne kui pole selgelt juunis avaldatud meetmete tulemused. Morgan Stanley panga valuutastrateeg Geoff Kendrick rääkis Financial Timesile, et  EKP otsus on Aasia turgude jaoks väga oluline, ent hinnates esmaseid turu reaktsioone jäid regiooni investorid muretuks.

„Kui Draghi mõtleb tõsiselt lisada oma bilanssi 1 triljon eurot, võivad mõjud Aasiale olla märkimisväärsed,“ toonitas ta.

Mujal maailmas kerkis USA S&P 500 aktsiaindeks eile küll algselt rekordilise 2011,17 punktile, ent joovastus vaibus päeva lõpuks 0,2% miinuseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2014, 19:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing