• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtja püüab kulu kokku tõmmata

  Tootmine otsib kohta, kus tootmissisendid on  võimalikult väikesed.  Ilmselt on see olnud nii PKC kui ka Fazeri otsuste üks ajendeid tehaste üleviimisel ja tootmise restruktureerimisel.

  Kas kolimine lõunanaabrite juurde räägib meie majanduskeskkonna halvenemisest, sellel küsimusel ei ole ühest vastust.
  Eesti majanduskeskkond võib endiselt olla kokkuvõttes parem kui Lätis ja Leedus. Meie Leedu ettevõtte juht ütleb, et Leedu ajakirjanduses seatakse Eestit alati eeskujuks, põhiliselt tänu sellele, et siin on kiiremini vajalikud otsused tehtud.
  Meie siin näeme asju teisiti. Näeme, et leedulaste ostujõud on suurem, ja kurdame, et me pole ikka veel Soomele järele jõudnud. Ent kui seame eesmärgiks oma edukuse võrdlemise Skandinaavia maadega ja teeme seda ühekülgselt, pidades silmas vaid töötasu, siis selle põhjal hinnatud edukus tähendab teiselt poolt vaadates meie konkurentsivõime langust. Mida rohkem tahame Soomele järele jõuda, seda suurem on konkurents. Kui sama töö saab osta odavamalt, siis omaniku tulu maksimeeriv ettevõtja seda tavaliselt ka teeb.
  Kuulavad paremini sõna. Ettevõtlus- ja töökultuuri poolest Balti riikides siiski suuri erinevusi. Eestis on töötajate initsiatiiv ja tahe ise midagi otsustada ja teha enamasti suurem, lõunanaabrite hulgas on rohkem inimesi, kellele meeldib täita käske ja korraldusi. Seegi võib olla üheks ajendiks, miks ettevõtted kolivad lõuna poole rutiinsema iseloomuga töökohti, nagu neid tootmissektoris on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.