8. september 2014 kell 21:00

Allan Kiil: selles otsuses pole midagi imelikku

Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil valiti reedel Läänemere Sadamate Organisatsiooni juhatuse aseesimeheks, kuigi Tallinna Sadama juhatus võidakse välja vahetada juba täna. “Selles pole midagi imelikku,” ütles selle peale Allan Kiil.

Äripäev kirjutas reedel, et Tallinna Sadam tegi kummalise otsuse: kõigest paar päeva enne võimalikke muudatusi juhatuses valiti Läänemere Sadamate Organisatsiooni juhatuse aseesimeheks üks Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil. Tallinna Sadama juhatusse korraldati konkurss, kuhu kandideeris 17 inimest. Nõukogu esimees Remo Holsmer kinnitas, et võimalikud muudatused juhatuses otsustatakse täna.

Kuigi nii Holsmeri kui ka Kiili enda sõnul on Tallinna Sadama ja Läänemere Sadamate Organisatsiooni juhatus kaks eri asja, koosneb viimase juhatus omakorda liikmete juhatusse kuuluvatest isikutest.

Kiil: juhatuse koosseis pole varem kokku lepitud. Allan Kiil märkis, et tegu pole sugugi veidra otsusega, sest aeg-ajalt tuleb ikka ootamatuid muudatusi juhatustes ette. “Ma olen selles organisatsioonis üle kümne aasta olnud ja mulle tehti juba umbes pool aastat tagasi ettepanek astuda aseesimehe kohale,” ütles ta. Eelmine Läänemere Sadamate Organisatsiooni aseesimees lahkus ametist, mille peale esitas organisatsiooni esimees Julian Skelnik uueks aseesimeheks Kiili. “Pole siin midagi imelikku, järsku või justkui sellised asjad ei teki,” ütles Kiil. “Loomulikult kui peaks juhtuma, et ma Tallinna Sadamas enam ei jätka, siis novembris lepingu lõppedes kutsutakse minu kohale järgmine inimene,” ütles ta.

Ta lisas, et tema vaid mõni päev varem ase­esimeheks valimine ei tähenda, et Tallinna Sadama nõukogu oleks juba juhatuse jätkamises varem kokku leppinud.

Senised kangutused ebaõnnestusid. Varem on praegu ametis olevate Ain Kaljuranna ja Allan Kiili väljavahetamine sadama juhtkonnast ebaõnnestunud. Nii püüdis majandusminister Juhan Parts seda 2011. aastal teha, kuid see takerdus IRLi ja Reformierakonna võimumängudesse.

Välja kuulutati ka avalik konkurss, kuhu laekus 13 avaldust, kuid toonase sadama nõukogu esimehe ja praeguse liikme Neinar Seli juhtimisel jäid minister Partsi kiuste ametisse nii Kaljurand kui ka Kiil. Praegu juhib sadama nõukogu Seli erakonnakaaslane Remo Holsmer.

Äripäev kirjutas oktoobris 2011, et Tallinna Sadama juhatuse liikmete konkurss kütab valitsusliidus kirgi. IRL eesotsas majandusminister Juhan Partsiga soovis toona sadama juhtkonnas muutusi, Reformierakond ja Tallinna Sadama nõukogu esimees Neinar Seliga toetasid aga senise juhatuse jätkamist.

Hetkel kuum