Eelarvekõnelustel eelistatakse kultuuritöötajate palgatõusu

1321-aripaev 09. september 2014, 14:48

Riigieelarve läbirääkimistel on üks eelisvaldkondi kultuuritöötajate palgatõus, mis sõltub majandusprognoosidest, teatas kultuuriministeerium.

Täna kohtusid kultuuriministeeriumis ministeeriumi ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) esindajad, et rääkida kultuurivaldkonna töötajate palgatõusu võimalustest.

Kultuuriminister Urve Tiiduse sõnul on lõplikest tõusunumbritest veel vara rääkida, sest läbirääkimised kestavad. „Kõikide sektorite, ka kultuuritöötajate palkade kasv on seotud otseselt majandusprognoosidega,“ selgitas Tiidus. Minister märkis, et rahandusministeeriumi ettepanek suuremaks palgatõusuks hõlmab nelja eelistatud valdkonda – kultuur, haridus, siseturvalisus ja sotsiaalvaldkond.

TALO juhatuse esimees Ago Tuuling sõnul on TALO lähtepunkt endiselt, et kõrgharidusega ja täiskoormusega töötava spetsialisti palk oleks võrdne Eesti keskmise brutotasuga. Oluline on, et kultuurivaldkonna töötajate palgakasv käiks ühes tempos haridusvaldkonna omaga.

2013. aastal kasvas kultuuritöötajate töötasu keskmiselt 4,4%, tänavu peaks ministeeriumi teatel see tõusma keskmiselt 5%. Viimase kultuuriministeeriumi ja TALO sõlmitud palgakokkuleppe kohaselt tõusis riigiasutuses või riigi asutatud sihtasutuses töötavate kõrgharidusega kultuuritöötajate miinimumpalk alates selle aasta algusest 700 euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2014, 14:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing