9. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Eelarvekõnelustel eelistatakse kultuuritöötajate palgatõusu

Riigieelarve läbirääkimistel on üks eelisvaldkondi kultuuritöötajate palgatõus, mis sõltub majandusprognoosidest, teatas kultuuriministeerium.

Täna kohtusid kultuuriministeeriumis ministeeriumi ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) esindajad, et rääkida kultuurivaldkonna töötajate palgatõusu võimalustest.

Kultuuriminister Urve Tiiduse sõnul on lõplikest tõusunumbritest veel vara rääkida, sest läbirääkimised kestavad. „Kõikide sektorite, ka kultuuritöötajate palkade kasv on seotud otseselt majandusprognoosidega,“ selgitas Tiidus. Minister märkis, et rahandusministeeriumi ettepanek suuremaks palgatõusuks hõlmab nelja eelistatud valdkonda – kultuur, haridus, siseturvalisus ja sotsiaalvaldkond.

TALO juhatuse esimees Ago Tuuling sõnul on TALO lähtepunkt endiselt, et kõrgharidusega ja täiskoormusega töötava spetsialisti palk oleks võrdne Eesti keskmise brutotasuga. Oluline on, et kultuurivaldkonna töötajate palgakasv käiks ühes tempos haridusvaldkonna omaga.

2013. aastal kasvas kultuuritöötajate töötasu keskmiselt 4,4%, tänavu peaks ministeeriumi teatel see tõusma keskmiselt 5%. Viimase kultuuriministeeriumi ja TALO sõlmitud palgakokkuleppe kohaselt tõusis riigiasutuses või riigi asutatud sihtasutuses töötavate kõrgharidusega kultuuritöötajate miinimumpalk alates selle aasta algusest 700 euroni.

Autor: 1321-aripaev

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt