10. september 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Apple’i aktsiale anti müügisoovitus

Apple esitles teisipäeval rida ­uusi tooteid, kuid investeerimispank Pacific Crest Securi­ties langetas päev hiljem tehnoloogiahiiu aktsiasoovitust.

USA investeerimispanga teatel ei ületa Apple’i aktsia hind sektori keskmist tootlust, kuna ­uutel seadmetel pole piisavat potentsiaali Apple’i tulemustele suurt tõuget anda. “Me usume, et Apple’ile lojaalsed kliendid kaitsevad marginaale ja rahavoogu, piirates sellega aktsia langust,” kirjutas Pacific Crest. “Isegi kui Apple’i nutikell osutub suureks turuhitiks, mõjutavad kasumit negatiivselt paljud muud tegurid.”

Apple esitles teisipäeval nutitelefone iPhone 6 ja iPhone 6 Plus. Lisaks esitles tehnoloogiafirma nutikella Apple Watch ja maksesüsteemi ­Apple Pay.

Nutikell sai analüütikutelt erisuguseid hinnanguid. Tegu on siiski Apple’i esimese vidinaga kantavate tehnoloogiate valdkonnas. Teisipäeval lõpetas Apple’i aktsia 0,38% miinuses ning ­eile Saksamaa börsil kauples aktsia 1,4% miinuses.

Pacific Crestile valmistas uus iPhone vaimustust. Investeerimispanga teatel on uued vidinad aktsia hinda juba sisse arvestatud. Pacific Crest kirjutas, et näeb iPhone’i üksusele 2016. aastani nõrka kasvu.

Lisaks arvab pank, et nutikellast ei saa Apple’i kasumimagnetit, kuna selle panus kogu kontserni kasumisse on tühine. Pacific prognoosib, et Apple müüb järgmisel aastal 30 miljonit nutikella.

Mõni analüütik on pärast teisipäevast Apple’i esitlust isegi kriitilisem. Saxo Banki aktsia­strateegia juht Peter Garnry sõnul oli teisipäeva õhtu saatuslik hetk, mil Apple’ist sai keskpärane ettevõte, kus puuduvad uuenduslikud tehnoloogiad. “Isaac Newton ütles kord, et mis läheb üles, peab ka alla tulema, ja see juhtub kindlasti ka Apple’iga. Kuid langus allapoole võib kesta kaua. Ma ei ostaks ega ka panustaks selle langusele,” ütles Garnry.

Apple tegi juulis endale aktsia 7-1 split’i, mis tähendab, et aktsiate hulka suurendati 7 korda. Apple’i aktsia on pärast seda tõusnud 4,5%. Aasta algusest on tõus 24%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt