Harry Tuul • 11 september 2014

Arengufond aitab palgatöölise iduloojaks

Lähikuudel alustab Arengufondi toel Eestis tegevust rahvusvaheline programm Founder Institute, mille eesmärk on olla hüppelaud tänastele palgatöötajatele, kes võiksid olla uute idufirmade loojateks. 

Eestis pilootprojektina alustav iduettevõtjate instituut on osa maailma suurimast idufirmade koolitusprogrammist Founder Institute, mis on esindatud ligi 50 maailma linnas. Tallinna programmi algus on kavandatud detsembrisse, programmi oodatakse kuni 20 potentsiaalset startup-ettevõtjat. “Startup ei tähenda ükskõik millist alustavat ettevõtet – räägime ikkagi neist ettevõtetest, mis seavad endale eesmärgiks globaalse turu ja kiire kasvu. Kuigi startup-valdkonnas võib tihti näha tegutsemas entusiastlikke noori inimesi, siis tegelikult on tihtipeale edukad juba natuke kogenumad, suurettevõtte ja juhtimiskogemusega inimesed. Founder Institute ongi suunatud neile nii-öelda karjääriinimestele, kes tunnevad, et on nüüd valmis ettevõtjaks hakkama, aga kellel napib vajalikest teadmistest ja otsustavast tõukest,” rääkis ettevõtja ja programmi mentor Lauri Antalainen. Programmiga liitumise tähtaeg on 16. novembril.

Hetkel kuum