• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ennustamatus ongi Putini eesmärk

  Venemaa president Vladimir Putin peab nagu iga teinegi autoritaarne liider käituma ennustamatult, vastasel juhul oleks ta Venemaa kultuurikoodi kohaselt “nõrk”.

  Sellest tulenevad nii ootamatud vallandamised, ettepanekud kui ka rünnakud. Segaduse ja hirmu külvamine oma alluvatesse ja naabritesse on eesmärk omaette. Kardab, järelikult austab – nii tõdeb populaarne vene ütelus. Veidi muudetud kujul: kardab, siis vähemalt kardab.
  Aga vaat annab ikka karja juht korra oma kamba liikmetele peksa ja ründab veel naabreid kah, on kohe kõigi silmis pime hirm ja midagi austusesarnast.
  Mida sellise tegelase naabrid saavad ette võtta? Hirmu ei tohi tunda. Üritada hullunut meelituste ja kingitustega rahustada ammugi mitte. Seda võetakse kui nõrkuse märki ja esitatakse järgmine nõue.
  Ennustamatust ja hirmu saab ümber keerata. Ennustamatus on tegelikult ennustatavus. Juba ette tuleb arvestada, et suliga kaupa ei tehta, varem või hiljem tuleb seda kahetseda. Äärmise vajaduse korral asju ajades peab olema alati ka plaan B, riskide hajutamine ja kõva kindlustus.
  Hirmu saab asendada otsusekindlusega, valmisolekuga halvemaks. Valmisolekuga ise tegutseda, lootes, et naabrid tulevad appi, kui on vaja hullunud üleaedset taltsutada. Ehk ei tule ka, aga ise peab valmis olema. Ja mitte kartma, isegi kui su inimesi röövitakse, territoriaalseid nõudmisi esitatakse jne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Soome tööampsufirma kasutab Eestit katsepolügoonina
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.