Puhkepäev. Juubelipidu baroki, klassika ja džässi võtmes

12. september 2014, 00:00

Tallinna Filharmoonia on läbi kahe kümnendi olnud kõige laiema ampluaaga kontserdiorganisatsioon, millel ka Eesti ainus oma džässi ja kirjanduse klubi.

20. sünnipäeva tähistatakse oma kodus Mustpeade majas galakontserdiga parimatest kavadest barokist džässini koos koreograafia ja luulega. Näidatakse kõike erinevat, mis teeb Tallinna Filharmoonia kontserdid publikule nii väärtuslikuks ja armastatuks.

Kavas teoseid eri žanritest. “Püüame näidata seda, kuidas me  üritame  ühendada kunstivaldkondi, kuidas me üritame näidata asjade tagamaid ja panna publikut mõtlema, kaasa elama ja seoseid otsima nii ajaloos kui ka tänapäevas,” rääkis Tallinna Filharmoonia produtsent Heili Vaus-Tamm juubeliüritusest.

Galakontserdil esitatakse parimaid palu Tallinna Kammerorkestri ja TAFF Clubi (džässi ja kirjanduse klubi) kavadest, sarjadest “Püha Mauritiuse barokiõhtud”, “Kirjanik ja džäss” ning “Salong”.

Tallinna Filharmoonia esinduskollektiivi Tallinna Kammerorkestri esituses kõlab sel õhtul Alfred Schnittke ja Mozarti muusika. Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab Tõnu Kõrvitsa teose “Paabeli jõgede kaldail”.

Lisaks on esmasesitlusena uuest sarjast “Ikoon” kavas lõik Arvo Pärdi õhtust – esinevad koreograaf-tantsija Dmitri Harchenko ja pianist Marrit Gerretz-Traksmann. Sarjast “Salong” tuleb aga esitamisele lõik Marlene Dietrichi ja Sarah Leanderi kavast  “Berliin 1930”.

Kolm direktorit ühel laval. Kuna Tallinna Filharmoonia viiest direktorist kolm on olnud seotud džässiga, soleerivad galal ka  direktorid ühises numbris nimega “Director-jazz”: Tarmo Leinatamm, Urmas Kõiv, Jüri Leiten ja Estonian Dream Big Band (dirigent Siim Aimla).

Tallinna Filharmooniale ja TAFF Clubile pühendatud luuletuse esitab Wimberg, kes on hooaja vältel TAFF Clubi luuleosa kandja.

Õhtu jooksul on laval veel Eri Klas, Tõnu Kaljuste, Risto Joost, Raivo Tafenau, Püha Mauritiuse barokkansambel, Erkki Otsmann, Dmitri Harchenko, Marrit Gerretz-Traksmann, Uku Joller, Jüri Aarma, Siim Aimla Kvartett jt. Õhtut juhib Rene Soom Rahvusooperist Estonia.

 

Juubel

 • Tallinna Filharmoonia 20

13.09 kl 17 Tallinnas Mustpeade majas Valges saalis
Piletid: 20 eurot
www.filharmoonia.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  11. September 2014, 16:22
  Otsi:

  Ava täpsem otsing