Raido Neemre • 15. september 2014 kell 19:41

Hiina miljonärid plaanivad riigist lahkuda

Ligi pooled Hiina miljonäridest plaanivad järgmise viie aasta jooksul riigist lahkuda. See on riigi majanduse seisukohast üsna murettekitav fakt, kuna miljonäride kolimine teise riiki tähendab ka nende raha kolimist ning vähendab seega investeeringuid ja kulutusi Hiinas.

Barclays ja Ledbury Research uuringu kohaselt, plaanib 47% Hiina miljonäridest emigreeruda teise riiki; 20% Hiina miljonäridest aga ei olnud oma kolimisplaanides kindel. Uuringu raames küsitleti enam kui 2000 inimest 17 erinevast riigist, kelle varandus on väärt vähemalt 1,5 miljonit dollarit.

See on kõrgeim miljonäride hulga emigreerumisplaan maailmas; Katarist soovib lahkuda 36% miljonäridest ning Ladina-Ameerikast 34%.

Uuring toetab ka Huruni raporti andmeid selle aasta algusest ning selle kohaselt on juba emigreerunud või plaanib seda teha 64% Hiina miljonäridest.

Kui neilt küsiti, miks nad soovivad Hiinast lahkuda, vastas 78%, et nad otsivad paremaid hariduse ja töö võimalusi oma lastele. 73% ütles, et nad otsivad majanduslikku kindlustunnet ning 72% sõnul soovisid nad elada ihaldusväärses kliimas. Miljonäride meelis-sihtkohad on Hong-Kong, Kanada ja USA.

Riigid teevad endast kõik oleneva, et ahvatleda emigreeruvaid miljonäre. London, New York ja Singapur on muutunud globaalseteks kuumadeks kohtadeks, samas ka Euroopa ja Kariibid on loonud spetsiaalsed viisaprogrammid rikastele investoritele.

Uuringu kohaselt ei ole Hiina rikkurid aga ainsad, kes lahkuvad. Ligi pooled tänastest miljonäridest üle maailma on elanud enam kui ühes riigis ning paljud plaanivad emigreeruda järgmise viie aasta jooksul.

Hetkel kuum