• Jaga lugu:

  OECD kärpis maailma riikide majanduskasvu

  OECD kärpis täna USA ja teiste suurte arenenud riikide majanduskasvu väljavaateid ning teatas, et riigid vajavad märkimisväärseid muutusi majanduspoliitikas.

  Organisatsiooni uuringute üksus hoiatas, et majanduskasv võib 2014. ja 2015. aastal valmistada veelgi enam pettumust, kui seni arvatakse. Selle peamised mõjutajad saavad olema konfliktid Ukrainas ja Lähis-Idas, Šotimaa iseseisvuse püüdlused ning järsud valuutakursi muutused, kuna investorid valmistuvad ette USA rahanduspoliitika karmistumisele käesoleva aasta lõpus, vahendab Wall Street Journal.
  OECD väitel on eurotsoon taaskord suurim oht globaalsele majanduskasvule, kus ülimadalad intressimäärad hoiavad tagasi nõudlust ning kasvatavad riski sattuda deflatsioonispiraali.
  Värskes uuringus kärpis OECD iga suurima seitsme arenenud riigi majanduskasvu prognoosi tänavu aastal. USA majandus peaks tänavu kasvama 2,1% varasema 2,6%-lise prognoosi asemel. Eurotsooni majanduskasvu prognoosi kärbiti 1,2%-lt 0,8%-le.
  „Globaalne taastumine kriisist on olnud mitmel viisil puudulik,“ märkis OECD. „Majanduslik passiivsus on süvenenud, potentsiaalne kasv aeglustunud, ebavõrdsus kasvanud. Samal ajal on säilinud välised ohud finantsstabiilsusele.“
  Suurte arenevate riikide hulgas oli Hiina ainus, kelle kasvuprognoos jäeti samaks. Samal ajal tõsteti India kasvuprognoosi ja alandati Brasiilia oma. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.