• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hodorkovski juhiks Venemaad

  Endine Venemaa oligarh, pagenduses elav Mihhail Hodorkovski, kes veetis Kremli kriitikuna dekaadi vanglas, on valmis vajadusel Venemaad juhtima, kirjutas The Guardian.

  Laupäeval online-liikumise Open Russia avamisel näib Hodorkovski olevat murdnud vangist vabanemisel antud lubadust hoiduda poliitikast. „Ma ei ole huvitatud ideest saada Venemaa presidendiks ajal, kui riik areneb normaalselt,“ tsiteeris Hodorkovskit ajaleht Le Monde. „Kuid kui see osutub vajalikuks, et lahendada kriis ja viia läbi põhiseaduslik reform, mille keskmes on presidendi võimu jagamine kohtutele, parlamendile ja kodanikuliikumisele, olen ma valmis võtma enda kanda selle osa ülesandest.“
  Open Russia on loodud eesmärgiga ühendada Euroopa meelseid venelasi ning esitada väljakutse Putini võimule. „Vähemus on mõjukas, kui ta on organiseeritud,“ sõnas Hodorkovski online avamistseremoonial, mis kanti üle Pariisis. Hodorkovski ja tema liitlaste hinnangul tuleb muutus kiiresti ning on aeg mõelda Venemaa tulevikule pärast Putinit.
  Hodorkovski märkis, et projekt Open Russia, mis kannab sama nime tema heategevusprojektiga, mis suleti pärast tema vangistamist, saab olema online-platvorm sarnaste vaadedega inimestele, mitte poliitilisele parteile. Samas ei oota Hodorkovski, et Putin selle heaks kiidab. „Ma eeldan, et ta ärritub,“ ütles Hodorkovski.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.