Hodorkovski juhiks Venemaad

21. september 2014, 15:33

Endine Venemaa oligarh, pagenduses elav Mihhail Hodorkovski, kes veetis Kremli kriitikuna dekaadi vanglas, on valmis vajadusel Venemaad juhtima, kirjutas The Guardian.

Laupäeval online-liikumise Open Russia avamisel näib Hodorkovski olevat murdnud vangist vabanemisel antud lubadust hoiduda poliitikast. „Ma ei ole huvitatud ideest saada Venemaa presidendiks ajal, kui riik areneb normaalselt,“ tsiteeris Hodorkovskit ajaleht Le Monde. „Kuid kui see osutub vajalikuks, et lahendada kriis ja viia läbi põhiseaduslik reform, mille keskmes on presidendi võimu jagamine kohtutele, parlamendile ja kodanikuliikumisele, olen ma valmis võtma enda kanda selle osa ülesandest.“

Open Russia on loodud eesmärgiga ühendada Euroopa meelseid venelasi ning esitada väljakutse Putini võimule. „Vähemus on mõjukas, kui ta on organiseeritud,“ sõnas Hodorkovski online avamistseremoonial, mis kanti üle Pariisis. Hodorkovski ja tema liitlaste hinnangul tuleb muutus kiiresti ning on aeg mõelda Venemaa tulevikule pärast Putinit.

Hodorkovski märkis, et projekt Open Russia, mis kannab sama nime tema heategevusprojektiga, mis suleti pärast tema vangistamist, saab olema online-platvorm sarnaste vaadedega inimestele, mitte poliitilisele parteile. Samas ei oota Hodorkovski, et Putin selle heaks kiidab. „Ma eeldan, et ta ärritub,“ ütles Hodorkovski.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2014, 12:44
Otsi:

Ava täpsem otsing