• Jaga lugu:

  Rootslased ei lepi eestlaste hiilgelvõitudega

  AS Totalisaator alustas kohtumenetlust Stockholmi arbitraažiinstituudis (SCC) ennustusportaali AB Trav och Galopp (ATG) vastu, kellega tehti lepingulist koostööd enam kui kümme aastat.

  Totalisaatori veebilehel toto.ee on võimalik panustada võidusõiduhobustele. Eelmise aasta eelviimasel päeval, kui Rootsi ennustusportaal ATG küsis Totalisaatorilt informatsiooni panuste kohta Axwalla V75 hobuste võidusõidul, jagati infot kohe ning ATG lõpetas uurimise. 10. jaanuaril teatas aga ATG Totalisaatorile kavatsustest teha ­audit. Päev hiljem kehtestati Totalisaatorile piirangud ning panuseid enam teha ei saanud. Siiani ei ole ATG esitanud ühtegi õiguslikku alust ega täpsustanud oma tegevuse asjaolusid. Totalisaatorile ei ole võimalust väidetavat rikkumist parandada.
  ATG hakkas mängudele panustamist uurima pärast seda, kui Eesti totalisaatori kaudu toodi koju 2,5 miljoni euro suurune võit.
  Eestlase teatel on nad üritanud pingsalt läbirääkimisi pidada, ent tulutult, seetõttu ka kohtusse pöörduti.
  Piirang kuulujuttude tõttu. Totalisaatori juhatuse esimehe Jüri Järve sõnul kirjutas ATG neile, et võidusõiduhobustele panuste tegemise keskkond peatati kuulujuttude põhjal. “Nad kinnitasid, et peatasid meie tegevuse tegelikult ilma igasuguse õigusliku aluseta, mis muidugi tundub väga ebaõiglane. Tänu ATG tegevusele oleme saanud suurt majanduslikku kahju, meie maine on kahjustada saanud,” nentis Järv.
  Reedel kirjutas SportExpressen.se, et ATG juht Hans Skarplöth rõhutas, et ta ei saa kommenteerida, mida täpselt uuriti. Ta märkis, et eestlaste panused olid tehtud võimalikus maksimumlimiidis. Ta kinnitas, et kohtuvad Totalisaatoriga arbitraaži vahekohtus ning jäävad enda seisukohale kindlaks.
  Totalisaatori nõukogu liikme Jaan Manitski hinnangul rikub rootslaste tegevus nendevahelist lepingut. “On ilmne, et ATG on tahtlikult kasutanud auditi ettekäänet, et jõustada uus kokkulepe, kuna ATG ei ole rahul seniste tingimustega,” märkis Manitski.
  ATG-l tuleb Totalisaatorile vastata hiljemalt 24. septembriks.
  ATG pressiesindaja Hasse Svennehed ütles jaanuaris Äripäevale, et Eesti esineb tulusaajate hulgas tihti, ent sedavõrd suur võit Eestisse tuli esimest korda. ATG hakkas aga uurima, kas Eesti totalisaatori vahendatud ja miljoneid eurosid võitnud panused olid ikka ausad.
  Hasartmänguleht toto.ee teeb nüüd aga koostööd Prantsusmaa totalisaatoriga.
   
  Taust
  Sai teha panuseid Rootsi võistlustele
  Totalisaator on õnnemäng, kus ennustatakse hobuste võiduajamise tulemusi.V75 mängud toimuvad laupäeviti ning ära tuleb arvata seitsme järjestikuse traavijooksu võitjahobune.Toto portaali kaudu sai Eestis teha panuseid Rootsi hipodroomidel toimuvatele jooksudele.Rootsi totalisaatori ATG 2012. aasta käive oli 12,42 miljardit Rootsi krooni.Eesti AS-i Totalisaator 2012. aasta käive oli 584 548 eurot, ettevõte on 56 314 ­euroga kahjumis.Nõukokku kuuluvad Jaan Manitski, John Fitzgerald Bootsman (hollandlane) ja Mats Helmer Stefanus Gabrielsson (rootslane).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "