Kristi Täht ostis Aswanilt vabriku 

22. september 2014, 18:19

Tekstiiliettevõtja Kristi Täht ostis Sonny Aswanile kuuluvalt Tolaram Groupilt Sindis tegutseva trikotaaživabriku Qualitex AS.

“Qualitex jätkab senise 90 töötajaga ning ettevõtte omandamisega tekib olemasoleva tootmisvõimsuse ja müügivõrgu najal suurem sünergia. Suund on võetud ekspordimahtude suurendamisele, seda eriti Skandinaavias, ning mitte ainult kangaste, vaid ka valmistoodangu segmendis,” ütles Kristi Täht, kellest saab Qualitex ASi juhatuse esimees.

Tolaram Groupi Eesti juht Sonny Aswani ütles, et Tolaram keskendub Eestis paberi- ja tselluloositööstusele ning kinnisvarale, mis viiski otsuseni loobuda tekstiiliärist. “Teeb rõõmu, et leidsime Kristi Tähe näol professionaalse ja tekstiilisektorile pühendunud uue omaniku,” sõnas Aswani. 

Vabriku ärikinnisvara jääb Tolarami omandusse ning Qualitex töötab seal rentnikuna.

Täna jõustunud tehingu kaasinvestor on Aare Võsu ning seda finantseeris Maaelu Edendamise Sihtasutuse toel Swedbank. Poolte kokkuleppel ei kuulu tehingu väärtus avalikustamisele. Qualitexi tekstiilitööstuse käive oli 2013. aastal 3,9 miljonit eurot ning ärikasum 250 000 eurot. Äripäeva Eksportööride TOPis oli Qualitex 624. kohal.

Kristi Täht on tekstiiliettevõtte Katarina OÜ omanik. Ettevõte on alates 2008. aastast tegelenud looduslikest materjalidest lasteriiete ja erinevate kodutekstiilitoodete disainimise ja tootmisega. Juunis 2014 omandas Täht tekstiiliettevõtte Marat äritegevuse, kaubamärgid ja jaevõrgu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2014, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing