• Jaga lugu:

  Duuma arutab välisosaluse piiramist meedias

  Täna on Vene riigiduumas esimesel lugemisel seaduseelnõu, mis piirab väliskapitali osalemist Vene meedias. Eelnõu järgi ei tohi Vene meediaettevõtetes kuuluda välismaistele aktsionäridele rohkem kui 20%, kirjutab gazeta.ru.

  Kuigi eelnõu võeti duumasse arutamisele 17. septembril, sündis see idee juba pool aastat tagasi. Anonüümne allikas ütles, et üks versioonidest, miks sellist seadust tahetakse kehtestada on see, et Venemaal tekkis mure, et välismaalased on hakanud ära ostma maakonnalehti ja online-meediat läbi Venemaa füüsiliste isikute. „See on väga ekstravagantne versioon,“ märkis allikas.
  Meedia ja Disaini ülikooli professor Anna Kachkaeva on täiesti üllatunud, et sellist seadust üldse arutatakse. „Ma lihtsalt ei saa aru, kust selline teema võis üldse tulla. Tahaksin kuulda vähemalt ühte konkreetset näidet,“ laulus Kachkaeva. Tema sõnul on kohalikel ettevõtetel väga keeruline tulla sellele turule, rääkimata välismaa kapitalist.
  Teine Kremli lähedalseisvate allikate versioon on seotud Ukraina sündmustega. „Ukraina sündmused mõjusid pigem katalüsaatorina, mitte ei olnud põhjus seaduseks,“ ütles allikas riigiduumast.
  Seadus hakkaks kehtima 1. jaanuarist 2016. Eelnõu seab meedia osalustele piirangud nii välismaistele juriidilistele kui ka füüsilistele isikutele ning samuti topeltkodakondsusega isikutele.
  Eelnõu eesmärk on Vene inforuumi kaitsmine. Praegu on seatud välismaalastele 50% osaluse piirang raadios ja televisioonis, trükimeediale see ei laienenud
  Eelnõu puudutab ka Äripäeva omanikule Bonnier Groupile kuuluvat Peterburi majanduslehte Delovoi Peterburg ja uudisteportaali Fontanka.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.