• Jaga lugu:

  Föderaalreservil uus mure

  Föderaalreservi ametnikud tavaliselt USA dollarist rääkida ei taha, jättes arutelud täielikult rahandusministeeriumi kanda. Dollari hiljutine tugevnemine on aga köitnud ka FEDi rahapoliitika suunajaid.

  New Yorgi Föderaalreservi president Willaim Dudley ütles esmaspäeval, et kuigi dollari väärtusele pole mitte mingisugust hinnaeesmärki, võib järsk tugevnemine mõjuda majanduskasvule halvasti. See pärsiks tööturu arengut ning 2protsendilist inflatsioonieesmärki võib raskem saavutada olla.
  Uskumus on, et tugevam dollar teeks USA ekspordikaubad vähem konkurentsivõimeliseks. Samuti muutuks importkaupade hind madalamaks, mis vähendaks inflatsiooni.
  Dollari indeks (DXY), mis mõõdab valuuta väärtust 6 suurima rivaali vastu, on aasta algusest tõusnud peaaegu 6 protsenti (vt. graafik allpool). Jaapani jeeni vastu on dollar tõusnud 3,3 protsenti, euro on dollari vastu kaotanud aga rohkem kui 6 protsenti.
  Föderaalreserv lõpetab järgmisel kuul võlaostu programmi ning on valmis järgmisel aastal intressimääru tõstma. Euroopa ja Jaapani keskpangad aga säilitavad lõdva rahapoliitika, mis võib dollari tugevusele veelgi kaasa aidata.
  Investeerimisfirma Chapdelaine & Co valuutaanalüütik Douglas Borthwick ütles, et Dudley kommentaarid rõhutavad kasvavat muret USA dollari tugevuse üle. „Üldiselt tahavad keskpangad, et valuutad üksteise vastu liiga järske liikumisi ei teeks. Ehk oli Dudley kommentaar mõeldud trendi murdmiseks,“ ütles Borthwick.
  „Muidugi peab Föderaalreserv aru saama, et USA dollar tugevneb tõenäoliselt veelgi, sest FEDi ja teiste keskpankade poliitika läheb eri suunas,“ lisas Borthwick.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tesla näitas heade tulemustega analüütikutele koha kätte
Pärast börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, mis ületas analüütikute ootusi.
Pärast börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, mis ületas analüütikute ootusi.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Kinoketi koroona-aasta lõppes rohkem kui miljonilise kahjumiga
Forum Cinemas teenis 2020. aastal 1,2 miljonit eurot kahjumit, samas käesolev aasta ei ole alanud kuidagi paremini.
Forum Cinemas teenis 2020. aastal 1,2 miljonit eurot kahjumit, samas käesolev aasta ei ole alanud kuidagi paremini.