Sirje Rank • 24. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Venemaal õnnestus võlakirju müüa

Venemaa rahandusministeerium müüs 2023. a maksmisele tulevaid võlakirju 10 miljardi rubla väärtuses keskmise tootlusega 9,37%, vahendas agentuur Bloomberg. Pakkumisi laekus 47,5 mld rubla väärtuses. Võlakirjad müüdi ühele ostjale.

Venemaal õnnestus täna esimest korda pärast USA ja ELi sanktsioonide kehtestamisest võlakirju müüa – siiani on tulnud üheksa oksjonit üksteise järel tühistada, kuna laenusaamise tingimused ei olnud vastuvõetavad.

Venemaa 10aastase tähtajaga võlakirjade tootlus on selle kuuga alanenud 41 baaspunkti võrra 9,39%-le.

Kaua "müügiaken" lahti on, sõltub täielikult olukorrast Ukrainas, ütles Bloombergile UralSib Capitali analüüsiosakonna juht Dmitri Dudkin, nentides, et mingit tormijooksu võlakirjadele ei ole. Relvarahu Ukraina idaosas on püsinud, ehkki raskustega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt