25. september 2014
Jaga lugu:

Äri vahetus tõi parima müügikasvu

Enim lisakäivet teeninud ettevõtted kasvatasid müügitulu aastaga mitu korda.
Enim lisakäivet teeninud ettevõtted kasvatasid müügitulu aastaga mitu korda.  Foto: Veiko Tõkman

Suurfirmade arvestuses Äripäeva Müügi TOPis enim müüki kasvatanud Vercorso vahetas sektorit ja võttis kiiruse üles kaubandusäris.

Äripäeva koostatud Müügi kasvu TOPides osalesid kõik firmad, mis kasvatasid 2013. aastal võrreldes 2012. aastaga käivet nii kordades kui ka eurodes.Ettevõtted seati mõlema näitaja järgi pingeritta ning kahe pingerea kohapunktid liideti.Võitis kõige vähem punkte kogunud firma.

2001. aastal asutatud ja Marat Kütile kuulunud ettevõte saavutas suurtest ehk enam kui miljon eurot käivet teeninud müügigasellide seas koondpingereas teise koha. Konkurentidest eristub firma aga kiire käibekasvuga, kasvatades 2013. aastal käivet 7,1 korda 10,5 mln euroni, kirjutab 23. septembri Äripäev. 

Sünnist saadik veoäris.

Tosinale inimesele tööd andev ettevõte tegutses sünnist saadik veoteenuse pakkumisega, kuid muutis kaks aastat tagasi valdkonda ja teeniski lõviosa ehk 91% mullusest müügist kohvi, tee, kakao ja maitseainete hulgimüügist, selgub ettevõtte aastaaruandest. Jooksvalt aastalt ootab firma omanik mulluse taseme hoidmist.Kiire käibekasvuga aastal teenis ettevõte 346 000 eurot ehk aasta varasemast poole enam ärikasumit.

Kõige kiirema kasvuga suured müügigasellid

Käive enam kui 1 mln eur. Firmad reastatud 2013. aasta käibe kasvu järgi. Ettevõtete käive mln eur7,1 korda - Vercorso OÜ - Eestisisesed ning rahvusvahelised autoveod ja ekspedeerimine - Käive 10,53,9 korda - GLOBAL MARINE SUPPLY OÜ - Laevade varustamine kaubaga - Käive 5,1 mln eur3,8 korda - Leonarda Invest AS - Kauplemine väärismetallidega - Käive 7,83,7 korda - Tehnikaring OÜ - Kasutatud autode keskus - Käive 5,32,7 korda - Kemtrans Grupp OÜ - Tsisternide rendile andmine ja bituumenite müük - Käive 5,62,5 korda - Mitt & Perlebach OÜ - Ehitus ja kinnisvaraarendus - Käive 7,32,4 korda - Evo Design OÜ - Sisustusprojektide koostamine ja eritellimusmööbli valmistamine - Käive 6,32,3 korda - Remichem OÜ - Keemiatoodete hulgimüük - Käive 8,42,3 korda - Applaford ES Transport & Logistics OÜ - Ekspedeerimisteenuste osutamine Lääne- ja Põhja-Euroopas - Käive 30,32,3 korda - Kricon Baltics OÜ - Kaupade transport ja ekspedeerimine.  - Käive 10,32,3 korda - Baltfarma OÜ - Farmaatsiatoodete hulgimüük, kaubamärk Euroapteek - Käive 10,02,2 korda - Mortellar Invest OÜ - Külmutatud kalatoodete eksport, import ja vahendamine - Käive 10,52,1 korda - Marsalis Metall OÜ - Metallkonstruktsioonide ja nende osade tootmine koos paigaldusega - Käive 13,42,1 korda - NT Bunkering AS - Meretranspordi korraldamine - Käive 31,52 korda - Assistor AS - Uute sõidukite ja varuosade logistika - Käive 9,92 korda - Energia Nord OÜ - Vedelkütuste müük - Käive 14,52 korda - Taskar OÜ - Keskkonnarajatiste ehitus - Käive 25,12 korda - Helme Graanul OÜ - Puidu töötlemine - Käive 24,82 korda - EBAVERE GRAANUL OÜ - Biomassist puidugraanulite tootmine - Käive 15,21,9 korda - Antonio Trade OÜ - Tööstuskaupade - konditsioneerid, kliimaseadmed, tööstusseadmed ja arvutid - hulgimüük - Käive 121,81,8 korda - Aegviidu Puit AS - Saematerjalide tootmine - Käive 15,61,7 korda - Mapri OÜ - Peatöövõtt ja projektijuhtimine - Käive 20,11,6 korda - Trigendi OÜ - Norrast lõhe hulgimüük - Käive 32,01,6 korda - NCC Ehitus AS - Hoonete ehitamise seotud peatöövõtt ja projektijuhtimine Eestis - Käive 22,81,6 korda - Reval-Oil OÜ - Mootorikütuste maaletoomine ja hulgimüük - Käive 150,6

Kõige kiirema kasvuga väikesed müügigasellid

käive kuni 1 mln eurot). Firmad reastatud 2013. aasta käibe kasvu järgi. Ettevõtete käive mln eur6,4 korda - LÕUNA-EESTI ERAMETSA OÜ - Metsamajandamine, kinnistute ost ja müük - Käive 0,85,5 korda - Shopping Center OÜ - Kaubandus, kaubamärgid Shoshop.ee ja Chilli Deals - Käive 0,95,4 korda - AGMA OÜ - Metallkonstruktsioonide tootmine - Käive 0,85,2 korda - WeldMet Solution OÜ - Profiil- ja lehtmaterjalist toodete valmistamine - Käive 1,05,1 korda - EPROFF KONSULT OÜ - Elektritööd - Käive 0,74,6 korda - Eurogoods OÜ - Traktoriteenused ehitustele - Käive 0,54,3 korda - Kirkeval OÜ - Põranda- ja seinakatete paigaldus - Käive 0,84,2 korda - Krogius Group Services OÜ - Arvutisüsteemide ja andmebaaside haldus - Käive 0,54,2 korda - Kodutehnika Grupp OÜ - Kodumasinate jaemüük - Käive 0,74,2 korda - Fastline Baltic OÜ - IT arendusteenused - Käive 0,53,9 korda - Küllus OÜ - Maanteeveod - Käive 0,83,7 korda - Eltech Service OÜ - Elektrijuhtmete ja -seadmete paigaldus - Käive 0,83,6 korda - Structo Group OÜ - Mööbli, kodutarvete ja rauakaupade vahendamine - Käive 0,63,5 korda - Carries Trans OÜ - Maanteeveod - Käive 0,63,4 korda - Tyre Mould Eesti OÜ - Valuvelgede vormide tootmine - Käive 0,83,4 korda - Compakt Kinnisvara OÜ - Kinnisvara ost ja müük - Käive 0,93,4 korda - JNK OÜ - Taimekasvatuse abitegevused - Käive 0,73,2 korda - Ankatrans OÜ - Metsavarumine - Käive 0,93,2 korda - Estest PR OÜ - Kinnisvara ost ja müük - Käive 0,93,1 korda - Oakridge OÜ - Ekspedeerimine - Käive 0,93 korda - Hansakaupmees OÜ - Ehitus- ja viimistlusmaterjalide müük - Käive 0,73 korda - Melian Grupp OÜ - Autopesu- ja garaažisseadmete müük ja hooldus - Käive 0,92,9 korda - Advmaker EST OÜ - Veebiportaalide tegevus  - Käive 0,72,8 korda - Saamela OÜ - Maakuivendus- ja maaparandustööd - Käive 0,92,7 korda - Serinus OÜ - Torustikupaigaldus - Käive 0,7  

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt