25. september 2014
Jaga lugu:

Puhkepäev. Üle linna burgeriäri loojad avasid Nõmmel Dineri

Kalamaja saab iga paari kuu tagant uue restorani, Mustamäel on Umami, Õismäel Lyon ning Talleke ja Pullike ja meil Nõmmel on nüüd lisaks viiele pubile ja ühele India söögikohale ka oma hamburgerikiosk.

Kukli-kotletisööjad on rahul, kiidavad Dineri Josper-söegrilli ja omanikke-kokkasid, kes hamburgerisööjate armastuse ja austuse juba varem teispool linna Vesivärava Grillis ära on teeninud. Ei tea, kas burgerisööjad on nii truud, et järgnevad oma meistritele ka teise linna otsa? Võõraid nägusid oli Dineris küll, nõmmekate moodi nad ei paistnud...

Rikkalik valik. Kunagi olen ma hamburgerit ju söönud küll, aga viimasest korrast on juba palju aastaid möödas. Oma kotletikuklit oodates läksin isegi natuke närvi – need otsapidi paberisse mässitud hiideined olid nii suured, et ei kujutanud ette, kuidas suudan sellest otsakesegi suhu mahutada. Midagi minu ilmes pidi seda hirmu reetma, sest kui minu Sunny Johnny – jah, nad on oma hamburgeritele sellised südamlikud nimed pannud – valmis sai, pakkus kelner, et ta võib mulle ka taldriku, noa ja kahvli tuua. Milline kergendus!

Eelolevaga olen ma üles tunnistanud oma hamburgerite-alase ebakompetentsuse. Aga selle komponente oskan ükshaaval hinnata küll. Pihv oli erakordselt mahlakas, sealjuures ei mingit saiapuru, sojat – puhas liha, kusjuures menüü annab valikuks mahedast ja mittemahedast veise­lihast variandid. Salatileht – tõsi küll, üksainus, oli krõmps ja värske ning sibularattadki maitsesid suurepärased. Lisaks oli erinevate pihvide valik nii suur, et arvestades oma burgerisöömise tempot ei jõua ma elu seeski neid kõiki ära proovida.

Burgerivõhiklikkusele vaatamata oskan hinnata ka teenindust, mis on Dineris nii hea, et annab silmad ette paljudele. Kõige rohkem meeldis mulle see, et pärast tellimuse esitamist ei saanud minust nr 5 või nr 12, vaid jäin ikka Heidiks: kui roog valmis, hõigati mind nimepidi ja toodi toit lauale.

Nauditav teenindus. Oma burksi oodates ja pugides, ei mitte pugides, vaid noa ja kahvliga lahti harutades, kuulsin, kuidas teenindajad lahkelt järjest uutele külastajatele oma menüüd tutvustasid (ja seda ka usutava mõõdukusega kiitsid), kuidas nad olid valmis tulema vastu klientide erisoovidele, kombineerima laste jaoks midagi meelepärast ja üldse suhtusid kõigisse erakordselt kenasti.

Kui olin pihvi ja poole kukliga enam-vähem lõpuni jõudnud ja kelner tundis huvi, kuidas ma rahule jäin, pidin tunnistama, et saiaga oli mul raskusi, oli selline nätskevõitu ja suur. Mispeale soovitas ta mul järgmisel korral kohe ütelda, et ma saia ei taha ja et nad võivad mulle pihvi ka ilma selleta serveerida, täpselt nagu tavalise prae.

Ja kuigi ma imetlen Dineri pihvide ja teeninduse head taset, ei oska ma siin, rohelise Nõmme südames kotletisaiadest rõõmu tunda – ameerikalik Diner sobib siia kui sadul sea selga. Aga ega pika ajalooga Iiris, mis enne Dinerit samas majakeses tegutses, suuremaid kulinaarseid elamusi ei pakkunud, kotlette tegid nemadki, pealegi palju viletsamaid.

 

Maitseelamus

Diner

Aadress: Vabaduse pst 39, TallinnTelefon: 601 0907Avatud: 11-22

Hinnang: 21toit 7teenindus 9interjöör 5

põhiroogade hinnad: 3,50-8,50 eurot

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt