28. september 2014
Jaga lugu:

Nõuet Krossi firma vastu ei rahuldatud

Ärimehe Jürgen Järviku kompanjonina tuntud Marko Kalevil ei õnnestunud esimese astme kohtus Eerik-Niiles Krossilt väidetavat võlga sisse nõuda.

Kütuseäri maksupettuse kahtlustusega uurimise all Marko Kalev nõudis Krossilt kohtus 5000eurost võlga viivise ja intressiga. Augustis jäi istungil nõudest alles vaid intressinõue, mille Harju maakohus jättis rahuldamata. “Hagi tuleb jätta 5000 euro intressi nõudes rahuldamata,” otsustas kohus ja jättis menetluskulud Kalevi ettevõtte kanda.

Hagimenetluse põhjustas see, et Kross laenas kolm aastat tagasi Marko Kalevi juhitud ettevõttelt 25 000 eurot. Tegelikult leppis Kross raha laenamise kokku Järvikuga, kes oli Kalevi äripartner. Kuna aga Kalev ja Järvik on tülis, väidab Kalev, et Kross ei maksnud võlga nõuetekohaselt tagasi. Kalev nõuab kohtus lisaks Krossile raha ka Järvikult.

Kalevi ja Järviku tüli on arvatavasti põhjustanud asjaolu, et ühiselt organiseeritud kütuseäris on maksupettuse kahtlustuse saanud ainult Kalev.

Äripäev on kirjutanud, et Järviku võimalik süüdistusest pääsemine on arusaamatu, kuna isegi toimetusel on tõendeid ­Järviku seotusest skeemiga.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt